AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu Açıklaması 'GAP'ta Mutlu Sona Yaklaşılıyor'

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, bölgenin zor bir süreci atlattığını belirterek, Güneydoğu Anadolu Projesi’nde (GAP) mutlu sona ulaşıldığını ifade etti.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu Açıklaması 'GAP'ta Mutlu Sona Yaklaşılıyor'
Mardin’de Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan 660 milyon TL’lik “Mardin Depolaması Cazibe Sulaması” ve “Depolaması Cazibe Sulaması Ana Kanalı” tesislerinin temel atma törenine katılan AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu, GAP ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede enerji ile ilgili sorunların GAP ile son bulacağını anlatan Miroğlu, “Sulama ilgili projelerimizin mutlaka bir an önce hayatta geçirilmesi konusunda Türkiye ve bölge halkı olarak çok büyük tartışmalar yaşadık. Şimdi nihai olarak sonucuna geliyoruz. Çünkü bugünkü iki önemli proje ve daha öncesinde de büyük bir firmamızın yürütmekte olduğu proje ile birlikte yaklaşık 1 milyar liralık yatırımla GAP’ın mutlu sonunu yavaş yavaş görmeye başlayacağız. Türkiye düne göre, yıllar öncesine göre iddiası ve potansiyeliyle her geçen gün güç kazanan bir ülke oluyor. Bu bakımdan 18 Aralık’ta ABD Başkanı Trump’ın ilan ettiği ulusal güvenlik stratejisini hatırlamak gerekiyor. 18 Aralık’ta ilan edilen ulusal güvenlik stratejisinde, ‘Ekonomik güvenlik’ diye bir kavram geçiyor. Türkiye’nin de bence en çok üzerinde durması gereken budur. Ekonomik güvenliğimiz yeniden düşünüp, planlarken GAP gibi projelerin bu ülkenin geleceğinde oynayacağı rolü her zaman hatırlayacağız” dedi.

Mardin’in ilan edilen cazibe merkezleri içerisinde yer aldığını hatırlatan Miroğlu, şunları kaydetti:

“Cazibe merkezleriyle ilgili çalışmalar tamamlandı ve 2018’da açıklanacak. Tabi bu toplumsal manada büyük bir sosyal, toplumsal ve siyasal değişimi gündeme getirecektir. GAP sonrası Mardin, bölgemiz ve Türkiye çok değişecektir. Dolasıyla bu değişime her şeyden önce herkesin hazırlıklı olması gerekiyor. Tarım ile ilgili olan ilişkilerimizde yeni bir kültür edinmemiz lazım. Artuklu Üniversitemizin sunabileceği katkılar bu konuda çok fazla. Siyaset, sivil toplum kurumları ve değerli barkotlarımızla birlikte halkımızın bu imkanlardan nasıl yararlanması gerektiği konusunda ciddi bir seferberliğe ihtiyacımız var.”
Kaynak: İHA