20 Aralık İnsanlık Dayanışması Günü

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Türkiye'nin ülke dışındaki mazlum insanların her zaman yanında olduğunu kaydetti.

Özkan, 20 Aralık İnsanlık Dayanışma Günü sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada, dünya genelinde birçok ülkenin terörizm, mülteci insanların sayısının artması, iklim değişiklikleri, gıda ve çevre sorunları ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Dünya İnsanlık Dayanışma Günü'nün aslında 2005'te BM Genel Kurulu tarafından dünyada fakirlikle mücadele edilmesi amacıyla ilan edildiğini dile getiren Özkan, mesajında şunlara yer verdi:

"20 Aralık gününün dünya insanlık dayanışması günü olarak belirlenmesi, dünyada insan haklarına saygı duyulmasını ve kalkınmanın gerçekleşmesini sağlayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti dünyada dayanışma ve gönül birliğine büyük önem veren ülkelerin başında gelmektedir.

Ülkemiz gerek Osmanlı dönemi gerekse cumhuriyetin ilanı sonrasında milletler arasında gönül birliği ve dayanışmanın sağlanması için çaba göstermiş, sıkıntı yaşadıklarında onlara kucak açmış, ülke dışındaki mazlum insanların da her zaman yanında yer almıştır. Türk milletinin tarih boyunca dünyadaki mazlum insanlarla dayanışma ve gönül birliği içinde bulunması yönündeki karnesi hep parlak olmuştur."

Kaynak: AA