AK Parti Sahada 100 İnfografikle Çalışacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ:'Saha çalışmaları kapsamında teşkilatların kullanması için 100'ün üzerinde infografik çalışması yapmayı planlıyoruz. Bizim zaten teşkilatımız sadece seçim öncesi değil sürekli sahada. Şu anda sahaya indiğinde kahvehanede, esnafta, caddede, sokakta ve ev sohbetlerinde sorulduğunda bunlar üzerinden çok rahat bir şekilde cevap verebilecek. Ülkenin nereden nereye geldiğini gösterme durumu çok net bir şekilde oluşmuş olacak'

MUHAMMED TORUNTAY - AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Saha çalışmaları kapsamında teşkilatların kullanması için 100'ün üzerinde infografik çalışması yapmayı planlıyoruz. Bizim zaten teşkilatımız sadece seçim öncesi değil sürekli sahada. Şu anda sahaya indiğinde kahvehanede, esnafta, caddede, sokakta ve ev sohbetlerinde sorulduğunda bunlar üzerinden çok rahat bir şekilde cevap verebilecek. Ülkenin nereden nereye geldiğini gösterme durumu çok net bir şekilde oluşmuş olacak." dedi.

AK Parti Ar-Ge Başkanlığınca, 2019 seçimleri için parti teşkilatlarında kullanılmak üzere infografik çalışmaları hazırlandı.

Ar-Ge Başkanlığınca yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dağ, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki istişare kampında, 15 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'ye kazandırılan hizmetlerin teşkilatlar tarafından ezbere bilinmesi gerektiğini söylediğini hatırlatarak, bunun üzerine infografik çalışmaları hazırladıklarını bildirdi.

Saha çalışmaları kapsamında teşkilatların kullanması için 100'ün üzerinde infografik çalışması yapacaklarını kaydeden Hamza Dağ, şunları söyledi:

"Bunlar çok önemli veriler bu anlamda ama 2019'a kadar yapacak olduklarımız da var. 2019'a kadar bu anlamda ülkemize kazandıracağımız daha çok hizmetler var. Bu rakamlar da bu anlamda değişim gösterecek. Bizim zaten teşkilatımız sadece seçim öncesi değil sürekli sahada. Şu anda sahaya indiğinde kahvehanede, esnafta, caddede, sokakta ve ev sohbetlerinde sorulduğunda bunlar üzerinden çok rahat bir şekilde cevap verebilecek. Ülkenin nereden nereye geldiğini gösterme durumu çok net bir şekilde oluşmuş olacak. Ar-Ge olarak biz de araştırma birimimizin yapmış olduğu bu çalışmayı halkımıza, milletimize ve teşkilatımıza sunmuş oluyoruz."

İnfografiklerin içerikleri hakkında da bilgi veren Dağ, AK Parti hükümetleri döneminde tiyatro ve sinemaya rekor düzeyde yatırım yapıldığını, 2002'de 23 olan sahne sayısını 65'e çıkardıklarını, Türk sinemasına sağlanan desteğin ise 5,5 milyondan 192 milyona yükseldiğini aktardı.

Hamza Dağ, Türkiye'nin Turizm yatırımlarının yer aldığı infografik çalışmasında, 2002'de 12 milyon olan turist sayısının 30,3 milyona, turizmden elde edilen gelirin 12,4 milyardan 22 milyar 100 milyon liraya, otel sayısının ise 3 bin 262'den 4 bin 849'a çıktığı bilgilerinin yer aldığını söyledi.

Mavi bayraklı plaj sayısının 127'den 454'e, milli park sayısının 33'ten 42'ye ve tabiat parklarının sayısının da 17'den 223'e yükseldiğini aktaran Dağ, "Rakamlar üzerinden bu 15 yıllık hizmetimizin başarısını bu şekilde ortaya koymaya gayret ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA