Tunus'ta Yerel Seçim Takvimi Onaylandı

Cumhurbaşkanı Sibsi, vatandaşları 6 Mayıs 2018'de oy vermeye çağırarak seçim takvimini onayladı.

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, 2011'deki devrimden sonra yapılacak ilk yerel seçimler için halkı 6 Mayıs 2018'de oy vermeye çağırdı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Yerel seçimler, yerel yönetimlerde katılımcı demokrasinin sağlanması ve vatandaşların yaşam kalitesini artırması açısından önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Sibsi'nin yerel seçim süreci için vatandaşları 6 Mayıs 2018'de oy vermeye çağıran kararnameyi imzaladığı kaydedildi.

- Tunus'ta yerel seçim süreci

Tunus'ta 23 yıllık Zeynel Abidin bin Ali iktidarının 2011'de sonlandırılmasının ardından ilk kez gerçekleştirilecek yerel seçimler için daha önce 17 Aralık 2017 tarihi açıklanmıştı.

Ancak gerek Yüksek Seçim Komisyonu'nda (YSK) başkanlık düzeyindeki istifalar, gerek yerel yönetimler yasasında reform talep eden bazı siyasi partilerden yükselen itirazlar nedeniyle, seçimler 25 Mart 2018'e ertelenmişti.

Seçimlerin yeniden ertelenmesi yönündeki tartışmalar üzerine, YSK geçen hafta partilerle yaptığı toplantının ardından 6 Mayıs 2018'i yeni yerel seçim tarihi olarak duyurmuştu.

YSK'nın daha önce açıkladığı tarihlerin hiçbiri cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmamış, seçim takvimi resmi olarak kesinleşmemişti.

Kaynak: AA