Artvinli Kadın Şairden Vali Doğanay'a Ziyaret

Artvin Valisi Ömer Doğanay, şair Çiçek Düzcan Köse'yi (58) makamında kabul etti.

Vali Doğanay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sanat adına Artvin'de gerçekleştirilecek her türlü etkinliğe ve organizasyona destek vereceklerini söyledi.

Şairlerin eserleriyle toplumlara yön verdiğini belirten Doğanay, yaşadığı coğrafyadaki insanlara rehberlik yapan halk şairlerine dün olduğu gibi bugün de ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Evli ve bir çocuk annesi olan 58 yaşındaki Köse ise "Gönül Çeşmesi" ve "Çiçeğin Sevgisi" adlı şiir kitaplarıyla ilgili Vali Doğanay'a bilgi verdi.

Geçmişte aileler kız çocuklarını okutmak istemediği için ilkokuldan sonra eğitimine devam edemediğini, 14 yaşında ise evlendiğini anlatan Köse, "Hayattaki en büyük hayalim üniversite okuyup gazeteci-yazar olmaktı. Ortaokulu yıllar sonra dışarıdan bitirdim. Maalesef okuma hayalimi tam olarak gerçekleştiremedim." diye konuştu.

Köse, duygularını dile getirmek için şiir yazmaya başladığını ifade ederek, "Okuyamadığım için kendimi şiir yazarak teselli etmeye başladım. Bugüne kadar 2 şiir kitabı yazdım. Şiirlerimin ana teması sevgi, barış, dostluk, kardeşlik, doğa ve güzellikler üzerinedir. Şiir yazmayı ve okumayı çok seviyorum. Yazınca kendimi mutlu hissediyorum." şeklinde konuştu.

Köse, Artvin Valiliğince her yıl düzenlenen "Yedi Bölge Yedi İklim Şiir Şöleni" içinde yer almak istediğini de söyledi.

Köse'nin "Çiçeğin Sevgisi" adlı kitabını hediye ettiği Vali Doğanay, 50 kitap satın alarak Köse'ye destek oldu.

Kaynak: AA