ADYÜ'de 'Eğitim Engel Tanımaz' Sergisi Düzenlendi

ADYÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencilerinin düzenlediği 'Eğitim Engel Tanımaz' sergisinde bulunan materyaller, özel eğitim öğrencilerinin eğitimlerine katkı sağlayacak.

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin hazırladıkları "Eğitim Engel Tanımaz" materyal sergisi büyük beğeni topladı.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi binasında gerçekleştirilen sergide, zihinsel, görme ve işitme engelliler için hazırlanan 32 materyal sergilendi.

Merkezde özel eğitim sınıflarında okuyan öğrenciler, sergiyi gezdi. Öğrenciler, yapılan materyalleri yakından inceleyerek bilgi aldı.

Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Fatma Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel eğitim öğrencileri için eğitim materyalleri tasarladıklarını belirtti.

Sergide 32 materyali sergilediklerini ifade eden Torun, "Materyal sergimizin amacı okullarda bulunan özel eğitim sınıflarında öğrenme güçlüğü çeken zihinsel, işitsel ve görme engelli öğrenciler mevcut. Bu materyaller, özel eğitim öğrencilerinin öğrenmelerinin kolaylaştırmak amacıyla tasarlandı." dedi.

Özel eğitim Öğretmeni İsmail Gürbüz ise Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinin yaptıkları sergiyi çok beğendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Birçok materyali bire bir inceleme şansımız oldu. Materyallerin işlevsel olması ve belirli bir amaca hitap etmiş olması bizim açımızdan çok sevindirici. Birçok öğrencimize kazandıramayacağımız becerileri bu materyaller sayesinde kazandırabiliriz. Birkaç öğrencimizle materyalleri denedik ve bir şey yapabildiklerini gördük."
Kaynak: AA