'Peygamber Ve Gençlik' Konferansı

Prof. Dr. Mustafa Ağırman: 'Her gencimiz, Hazreti Muhammed'in birer temsilcisi olarak, dünyaya yeniden adalet, merhamet, güzel ahlak, fazilet ve erdem mesajlarını yaymalıdır'

Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, "Her gencimiz, Hazreti Muhammed'in birer temsilcisi olarak, dünyaya yeniden adalet, merhamet, güzel ahlak, fazilet ve erdem mesajlarını yaymalıdır." dedi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Vali Kutlu Aktaş Konferans Salonu'nda, Doğubayazıt Belediyesi ve Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikler kapsamında, din görevlileri ve öğretmenlere yönelik "Peygamber ve Gençlik" konulu konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Mustafa Ağırman, insanların bugün yaşanılan bir çok problemden kurtulması için Hz. Muhammed'in hayatını rehber alması gerektiğini söyledi.

Ağırman, "Hepimiz Peygamber Efendimizin hayatını ve mesajlarını rehber edinmeliyiz. Özellikle gençlerimizin ondan öğreneceği çok şey var. Günümüz gençliği, içinde bulunduğu sorunlardan ve bunalımlardan ancak Hazreti Muhammed'in hayatını örnek alarak kurtulabilir. Her gencimiz, Hazreti Muhammed'in birer temsilcisi olarak, dünyaya yeniden adalet, merhamet, güzel ahlak, fazilet ve erdem mesajlarını yaymalıdır." dedi.

Konferansa, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Salih Geçit, müftülük ve milli eğitim personeli, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA