Manisa'da 2018'De Suya Zam Yok

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün 2017 yılı 3. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere, içme suyu ücreti tarifesinde değişiklik yapılmaması kararlaştırıldı.



Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, başkanlık yetkisini kullanarak, meclisin aldığı 2018 mali yılı gelir tarifeleri kararı yeniden görüşülmesini istemesinin ardından MASKİ Genel Müdürlüğü 3’üncü kez olağanüstü toplandı.

Manisa Büyükşehir Meclis Salonu’nda yapılan MASKİ Genel Müdürlüğünün, 2017 yılı 3. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda bir önceki ay 2018 mali yılı gelir tarifeleri içerisinde yer alan ve AK Parti ve CHP Grubu'nun oylarıyla reddedilen su ücret tarifelerine yapılması istenilen zam konusu gündeme geldi.

Geçen hafta yapılan 2. Olağanüstü Genel Kurul toplantısında sevk edilen komisyonda görüşüldükten sonra tekrardan gelen karar mecliste tartışma yarattı.

İlk sırada yer alan 2017 yılı su ve atıksu ücret tarifesine zam yapılmayarak, 2018’de de aynı ücretlerin uygulanması maddesi AK Parti ve CHP Grubu’nun oylarıyla kabul edildi. MHP ise ret verdi.

Karara tepki gösteren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe belediyelerin çektiği kredilerin İller Bankası tarafınca büyükşehirden kesildiğini belirtti.

Alınan kararla birlikte MASKİ'nin 2018 yılına 90 milyon lira eksi ile başladığını söyleyen Ergün, şöyle konuştu:

"2018 yılındaki MASKİ bütçesi daha başlamadan 90 milyonluk yatırımın azalması anlamına geliyor. Mevcut bütçe olanakları dahilinde yatırımları yapacağız. Zam artışlarından ve düşünmediğimiz kalemlerin gerçekleşmesinden kaynaklı giderlerin artması anlamına geliyor."

AK Parti Grup Başkanvekili Kamil Öz ise Ergün'ün sözlerine karşılık, "90 milyon liralık kaybı siz bulursunuz. 2019'da herkes hesabını verir Manisa Türkiye'nin en pahalı sularını içen şehirlerden biri." diye konuştu.

Kaynak: AA