Doğu Anadolu'da Soğuk Hava

Doğu'da en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 derece ile Ağrı'da kaydedildi.

Doğu Anadolu'da Soğuk Hava
Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 18 derece ile Ağrı'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı, zamanla az bulutlu geçeceği, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sisli ve puslu olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede, rüzgarın değişik yönlerden hafif esmesi öngörülüyor.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Ağrı'da 18, Kars ve Ardahan'da 15, Erzurum'da 9, Iğdır'da 5, Erzincan'da 4 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıklarının ise Iğdır ve Erzincan'da 7, Erzurum'da 1, Kars'ta 0, sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Ardahan'da 6 derece olması bekleniyor.

Bölgede buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

- Besicilerin soğukla mücadelesi

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde etkili olan soğuk hava, besicileri olumsuz etkiledi.

Kar yağışının ardından otlakların beyaza bürünmesi nedeniyle hayvanlarını otlaklara götüremeyen besiciler, kışın kuru yem vermek zorunda kaldıkları hayvanlarını beslemekte güçlük çekiyor.

İlçeye bağlı Mollasüleyman köyündeki besiciler, eşeklere bağlı kızaklara ot doldurarak, koyunlarını yemleyeceği alana taşıyor.

Köydeki besicilerden Sezai Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'da kış aylarının çetin geçtiğini söyledi.

Kızaklarla ot taşıyarak hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Aslan, "Hayvanlarımızın yem, ot ve samanını, bazı alanlara kış sonuna kadar yetecek şekilde stokladık. Otları ahır ile ağıla, yakın yerlerden eşeğin sırtına ya da eşeğin çektiği kızağa koyarak taşıyoruz." dedi.
Kaynak: AA