Dalyan'da Yerleşik Yabancılar İçin Yeni Yıl Pazarı

Bölgeye yerleşen yabancılar için kurulan yeni yıl pazarından elde edilen gelir, Ortaca Naciye Tınaztepe İlköğretim Okulu'na bağışlanacak.

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde kış turizmini hareketlendirmek amacıyla bölgede yaşayan yabancılar için yeni yıl pazarı kuruldu.

Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği ile Ortaca Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının desteklediği (MUTSO) organizasyonda kurulan yeni yıl pazarını yerleşik yabancıların yanı sıra turistler ile Dalyanlılar ziyaret etti.

Çocuk oyunları ve tahta bacak gösterisine de yer verilen pazarda çeşitli ülkelere özgü kıyafet, içecek, yiyecek, el işi ürünler ve hediyelik eşyaların satışa sunulduğu 250 stant kuruldu.

Sokak hayvanlarına dikkati çekmek amacıyla etkinliklerin de yapıldığı yeni yıl pazarından elde edilecek gelirin, Ortaca Naciye Tınaztepe İlköğretim Okuluna bağışlanacağı belirtildi.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin bölgede yaşayan yabancıların kaynaşmaları amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Yerleşik yabancılar ile Türk vatandaşların kültürlerinin harmanlanmasını amaçladıklarını belirten Karaçelik, organizasyonun 4 yıldır düzenlendiğini kaydetti.

Etkinlikte dostlukların pekiştiğine işaret eden Karaçelik, ülke olarak yapılan kötü propagandalara rağmen Türkiye'de yaşamayı seçen yerleşik yabancılara kol kanat germenin kendilerinin görevi olduğunu vurguladı.

Dernek Başkanı Sezgin Yiğit ise turizm sezonu sonunda etkinliğin esnafa da adeta can suyu özelliğini taşıdığını belirtti. Dalyan nüfusunun yüzde 10'unun yerleşik yabancılardan oluştuğuna dikkati çeken Yiğit, pazar nedeniyle mahalledeki 8 otelin de yüzde 100 dolu olduğunu belirtti.

Dalyan'da 8 yıldır yaşayan İngiliz uyruklu Hana Yalılı ise Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi.
Kaynak: AA