TZOB'da Sular Durulmuyor

Selçuklu Ziraat Odası, 15 Aralık’ta yeniden seçime gidiyor. Yaklaşık 45 gün önce yapılan seçim yenilenecek.

Bu yıl içinde 4 kez seçimin yapıldığı Selçuklu Ziraat Odası, 15 Aralık’ta yine seçime gidiyor. Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Nurettin Akcan, Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin (TZOB) talimatıyla yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevinden alınmıştı. Faruk Çöklü döneminde yapılan usulsüzlükleri yargıya taşıyan Akcan, hukuki mücadelesinden vazgeçmedi. Son seçim rezaleti de 45 gün sonra yaşanan istifalarla son buldu. Eski Başkan Nurettin Akcan’ın Cumhuriyet Savcılığına yaptığı şikayetinden sonra savcılık Tarım Bakanlığına yazdığı bir yazı ile konunun TZOB müfettişleri tarafından araştırılmasını istedi. Hukuken ve TZOB müfettişlerinin raporları sonucu delege olamayacak ve seçime giremeyecek olan Çöklü, meclis başkanı oldu. Çöklü’nün ilk icraatı da odada tadilata başlamak oldu. Ancak eski Başkan Nurettin Akcan, usulsüzlük yapıldığını belirterek yargıya başvurdu. Birliğin yapmış olduğu denetleme sonucunda şu anki Başkan Ali Küçükharmancı ve delegeleri, İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti. Eski Başkan Nurettin Akcan’ın sunduğu belge ile Selçuklu İlçe Seçim Kurulu, Faruk Çöklü ve Mehmet Sabri Er’in seçim listesinden adlarının çıkarılmasına karar verdi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Nurettin Akcan, "Konu ile ilgili daha önce TZOB’a yazdığım ve bu kişilerin nasıl seçime girebildiği hakkındaki sorularıma hiçbir cevap alamazken, dün bir telefon görüşmesi yaptığım Muhasip üye Mustafa Hepokur’un verdiği cevaplardan da bir anlam çıkaramadım. En son ben hukukçu değilim, bu arkadaşlar bize sordu Çöklü ve Sabri Er seçime katılabilir mi diye. Biz de ’katılamaz’ dedik. Önceki seçimde bu iki şahıs ile ilgili yazı bir kayyumun evine gönderilip odada saklanmış, o yüzden seçime katılabilmişler. Delegeler itiraz etmezse katılabilirler" dedi.

"Dileriz bu son seçim olur" diyen Akcan, "Bu trajikomik olaylar son bulur. Çünkü eski Başkan Nurettin Akcan tekerinize çomak sokmaya ve her türlü usulsüzlüğü yargıya taşımaya ve çiftçiye sahip çıkmaya devam edecek" dedi.

Kaynak: İHA