Türkçe İsim Kullanan Esnaflara Teşekkür Belgesi Verildi

Ahmetli ilçesinde "Türkçemiz kirlenmesin" projesi kapsamında iş yerlerinde Türkçe isim kullanan esnaflara teşekkür belgesi verildi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde uygulanan "Türkçemiz Kirlenmesin" projesi kapsamında Ahmetli ilçesinde Türkçe isim kullanan esnaflar iş yerlerinde ziyaret edilerek kendilerine, teşekkür belgesi dağıtıldı.

Ahmetli Şehit Hakkı Erdoğan Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Akın Akçeltik, yaptığı konuşmada, ilçedeki esnafları da proje kapsamında teşekkür belgesi ile ödüllendirdiklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelindeki bütün okullarda "Türkçemiz kirlenmesin" adlı bir projeyi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Akçeltik, "Bizde okul olarak proje kapsamında okulumuzda bazı etkinliklere imza attık. Türkçe'nin doğru kullanımı, aslında yanlış olan ama doğru bildiğimiz kelimelerin düzeltilmiş halleri ile ilgili bir pano oluşturduk. Okulumuzda yaptığımız çalışmalara ek olarak, ilçemizde iş yerlerine Türkçe isim veren esnaflarımıza teşekkür belgesi verdik." dedi.

Kaynak: AA