Şehidin Adı Okulunda Yaşatılacak

Mardin'in Nusaybin ilçesi Dallıağaç kırsalında 1992 yılında güvenlik güçleri ve terör örgütü PKK mensupları arasındaki çatışmada şehit düşen Jandarma Er Halil Tönbe'nin adı, Gülnar ilçesindeki bir ilköğretim okulunun sınıfında yaşatılacak.

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel'in katkıları ile Atatürk İlköğretim Okulundaki bir sınıfa, düzenlenen törenle 12 Mart 1992'de şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Er Halil Tönbe'nin adı verildi.

Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör, törende yaptığı konuşmada, sınıfın açılmasına maddi ve manevi destek veren Belediye Başkanı Ahmet Günel'e ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Günel ise projeyle şehitlerin ismini yaşattıklarını ifade ederek, ''Projeyi, öğrencilerimizin bu konuda farkındalık kazanmaları ve şehitlerimizin unutulmamasını sağlamak, şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek, öğrencilerimizin daha sağlıklı, güvenli ve uygun şartlarda eğitim görmelerini sağlamak ve sınıfı daha işlevsel bir şekilde kullanmak gibi nedenlerden dolayı önemsiyoruz. Şehidimiz Halil Tönbe'ye ve vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Jandarma Er Halil Tönbe sınıfının açılışı yapıldı.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özkan Çömez, Şehit Jandarma Er Halil Tönbe'nin ailesi, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA