'Mersin Erdemli Akpınar Ve Esenpınar Göleti Yükseltilmesi Projesi'

DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, yapımı devam eden "İçel Erdemli Akpınar ve Esenpınar Göleti Yükseltilmesi Projesi"ni inceledi.

DSİ 6. Bölge Müdürülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydın ve beraberindekiler, bu yıl haziran ayında sözleşmesi imzalanan ve çalışmalarına başlanan proje hakkında inşaat sahasında yetkililerden bilgi aldı.

Aydın, temelden yükseklikleri 20'şer metre olan göletlerin yükseltilmesi tamamlandığında, Akpınar Göleti'nin 600 dekar, Esenpınar Göleti'nin ise 200 dekar alana fayda sağlayacağını belirtti.

Projenin mevcut durumu hakkında da bilgi veren Aydın, "1 milyon 332 bin 930 lira ihale bedelli Akpınar Göleti ve Esenpınar Göleti Yükseltilmesi Projesinin 2017 yılı sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Projede nakdi gerçekleşme yüzde 50, fiziki gerçekleşme ise yüzde 75 seviyesine ulaştı. Projenin gerçekleşmesiyle Akpınar Mahallesi’nde sulanan alan 350 dekardan 600 dekara çıkarılacak, Esenpınar Mahallesi’nde ise 200 dekarlık alana fayda sağlanmış olacaktır." ifadesini kullandı.

Aydın, Akpınar Göletinde 5 metre yükseltme işinin yapıldığı depolamanın da 105 bin metreküpten 276 bin metreküpe çıkarıldığını vurgulayarak, Esenpınar Göletinde ise 2 metre yükseltme ile depolamanın 258 bin metreküpten 335 bin metreküpe çıkarılmış olacağını bildirdi.

Kaynak: AA