Kırşehir'de Öğrencilere Ağız Ve Diş Sağlığı Eğitimi

Kırşehir'deki okullarda ağız ve diş sağlığı flor vernik tarama ve eğitimi çalışmaları sürüyor.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kırşehir'deki okullarda 2017-2018 eğitim, öğretim dönemi için tarama ve eğitim faaliyetlerinin yol haritasının hazırlandığı belirtildi.

Plan dahlinde okullarda diş tabipleri Ebru Kılıçaslan, Sinem Erdi, Toplum Sağlığı Merkezinde görev yapan sağlık çalışanları Saliha Çalışkan ve ve Hatice Şimşek tarafından 1. dönem ağız ve diş sağlığı flor vernik tarama ve eğitimlerinin sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, toplumda duyarlılık sağlanmasının amaçlandığı dile getirildi.

Açıklamada, eğitimlerin farklı okullarda devam edeceği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Florürlü vernikler diş yüzeyine sürüldüğünde tükürükle temas ederek kısa sürede sertleştiği için yutulum ve florür intoksikasyon riski yok denecek kadar azdır. Bu nedenle 6 yaş altındaki çocuklarda dahi güvenle kullanılabilmektedir. Sağlık Bakanlığı Koruyucu Uygulamalar Klavuzu çürük profilaksisinde kullanılan oral florür kaynakları güven vericidir, büyük miktarda yutulmadığı takdirde hiçbir yan etki oluşmaz. Verilen eğitimlerin sonunda öğrencilere konuyla ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtıldı."

Kaynak: AA