Esnaf Odalarında Kongre Süreci Başlıyor

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, birliğe bağlı meslek odaları genel kurullarının ocak-mart döneminde yapılacağını bildirdi.

Alişan, yaptığı açıklamada, birliğe bağlı meslek odalarında genel kurul sürecine girildiğini belirtti.

Oda genel kurularının ocak ayında yapılmaya başlanacağını ve sürecin mart ayı sonunda tamamlanmasının planlandığını dile getiren Alişan, bö süreçte 62 meslek odasında yaklaşık 32 bin üyenin oy kullanacağını aktardı.

Alişan, oda yönetimlerinde çok fazla değişim olmasını beklememekle birlikte buna üyelerin karar vereceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Meslek odalarımızın tamamı yargı denetiminde üyelerimizin bizzat sandık başına gidip attığı oylar ile seçilmektedirler. 2018 Ocak ayı ilk haftasında başlayacak olan meslek odaları genel kurulu seçimlerinde bugüne kadar başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerini yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kongreler esnaf meslek odalarının üyelerine karşı olan hesap verme zamanıdır. Eğer dört yıllık çalışmalarını üyelerinin menfaatlerine yönelik çalışmalar yaptılarsa sıkıntı yoktur, tekrar üyelerimiz başkanlık görevlerine getirirler. Yapılacak kongrelerimiz şimdiden hayırlı olsun."

Kaynak: AA