Başkan Asya'dan Okul Ziyareti

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Atatürk İlkokulu'nu ziyaret etti.

Okulda idareci ve öğretmenlerle bir araya gelen Asya, görüş alış verişinde bulundu.

Asya, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumun her kesimi ile bir araya gelmeye özen gösterdiklerini söyledi.

Özellikle eğitimcilerin ilin kalkınması ve gelişmesi noktasındaki fikirlerini önemsediklerini anlatan Asya, belediye olarak her türlü eleştiriye açık olduklarını ifade etti.

Asya, "Hesap verebilirlik" ilkesine bağlı kalarak vatandaşların söylemlerini dikkate aldıklarını belirterek, "Bugüne kadar birçok alanda yaptığımız yatırımlarla ilimizin gelişimine ivme kazandırdık. Yaptığımız hizmetleri istişare geleneği ile toplumun dinamiklerinin fikir ve önerilerini alarak hayata geçirdik." dedi.

Bu anlayışla ihtiyaç duyulan birçok tesisi hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını, alt yapı projesini başlatarak ilin yıllardır dillendirilen sorununu ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Asya, şunları kaydetti:

"Bu yıl geçen yıllara oranla daha zor bir dönem yaşadık. Şehrin en yoğun güzergahlarında kazı ve döşeme çalışması yaptık. İster istemez vatandaşlarımız bu çalışmalardan etkilendi. Allah'a şükürler olsun ki yapılan çalışmaların ne kadar önemli olduğunun farkında olan halkımız, bizlere destek vererek motivasyonumuzu güçlendirdi.

Kanalizasyon hattı zaman zaman 7 metre derinliğinde kazılırken, içme suyu ve yağmur suyu hatları ise bazen 1,5 metre derinlikte döşeniyor. Bunun yanı sıra kanalizasyon ile içme suyu hatlarının birbirine yakın olmaması gerekiyor. Çünkü olası bir doğal afette bu hatların birbirine karışmaması ve farklı sonuçların yaşanmaması gerekiyor."

Kaynak: AA