Yalova'da Organik Arıcılık İçin 175 Bin Liralık Destek

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, organik tarımın geliştirilmesi amacıyla 10 arıcıya toplam 175 bin lira değerinde organik arıcılık projesinin uygulanacağını bildirdi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, organik arıcılık ve organik bal üretiminin yaygınlaştırılması ve hem yöre çiftçisine hem de ülkeye gelir getirecek faaliyetler sağlanması hedefiyle "Organik Arıcılık ve Organik Bal Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi"nin hazırlandığı ifade edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 175 bin 600 lira kaynak sağladığı projenin 2018 ila 2020 yılları arasında 36 ay süreyle Kurtköy, Soğucak, Safran, Ortaburun, Güllük, Teşvikiye bölgelerinde uygulanacağı kaydedildi.

Açıklamada, kriterleri uygun 10 arı yetiştiricisine organik kovan ve arıcılık malzemeleriyle sertifikasyon işlemleri desteği geri ödemesiz hibe olarak sağlanacağı aktarıldı.

Projeden faydalanmak isteyen arıcıların 15 Aralık tarihine kadar bizzat il müdürlüğüne başvuruda bulunmalarının istendiği açıklamada ayrıca proje hakkında daha geniş bilgiye İl Müdürlüğünün Tarımsal Yatırımcı Danışma Ofisi (TARYAD) Birimi'nden ulaşılabileceği vurgulandı.

Kaynak: AA