TİKA'dan Yemen'deki Diyaliz Hastalarına Destek

TİKA, Yemen'deki iç savaş nedeniyle ilaç sıkıntısı yaşayan bir diyaliz merkezine tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), iç savaş nedeniyle ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşayan Yemen'deki Aden Diyaliz Merkezine tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Yemen'in Aden şehrindeki Sadaka Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren 15 yataklı diyaliz merkezine tıbbi malzeme desteğinde bulunuldu.

Aden şehrinin en büyük iki hastanesinden biri olan Sadaka Hastanesi bünyesinde tam kapasite ve çift vardiya hizmet veren Aden Diyaliz Merkezine bir yıllık ihtiyaçlarını karşılayacak tıbbi malzeme TİKA tarafından teslim edildi.

TİKA Aden Koordinatörü Abdullah Sarı, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Cemal Abdülhamid ve diyaliz merkezi çalışanları ile görüşerek merkez hakkında bilgi aldı.

Koordinatör Sarı, TİKA'nın gelecek günlerde diğer şehirlerdeki diyaliz merkezlerine de gereken tıbbi malzeme desteğini vereceğini ifade etti. ​

Hastane yetkilileri de bu zor zamanlarında TİKA vasıtasıyla Türkiye'nin desteğini çok güçlü hissettiklerini belirterek, TİKA’ya, Türk halkı ve yöneticilerine çok müteşekkir olduklarını, diyaliz merkezinde tedavi gören tüm hasta ve yakınlarının da Türk milletine dua ettiklerini dile getirdi.

Yemen’de yaşanan iç savaştan dolayı ülkedeki sağlık kurumları çok kısıtlı imkanlarla hizmet veriyor.

TİKA tarafından bu çerçevede Yemen’in Sana, Taiz, Aden ve Hudeyde şehirlerinde 2014 yılında tesis edilen 60 üniteli diyaliz merkezleri faaliyetlerine devam ediyor.
Kaynak: AA