Gaziantep'te 86 Engelli Çift Evlilik Okulundan Mezun Oldu

Gaziantep’te 86 işitme engelli çift gittikleri evlilik okulundan mezun oldu. Çiftler eğitim sonrası sertifikalarını törenle aldılar.

Gaziantep'te 86 Engelli Çift Evlilik Okulundan Mezun Oldu
Şahinbey Belediyesi tarafından açılan evlilik okulunda çiftlere, "Aile İçi Şiddet, Ergenlerle İletişim, Aldatma, Kıskançlık, Öfke Kontrolü, Aile İçi Çatışmalar, Kayınpeder, Kayınvalide, ve Diğer Akrabalarla İlişkide Sorunlar’’ gibi konularda eğitim verildi.

Toplamda 86 işitme engelli çift 4 seans şeklinde gördükleri eğitim sonunda okuldan mezun olmanın sevincini yaşadı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftlere sertifikalarını teslim ederek mutluluk diledi. Tahmazoğlu konuşmasının devamında, "Daha önce iki işitme engelli çiftimizin nikahını kıymıştım. Nikahı kıyarken, bir birlerine nasıl evet diyeceklerini düşünmüştüm ama gelin hanım hazırlıklı gelmiş ve bir kalbin içine evet yazmıştı ve o şekilde nikahlarını kıymıştım. Demek ki iletişim kurmak için engel bir şey değil. Sağlıklı da olsa birbiriyle anlaşamayan, boşanan bir sürü çift var. Ama konuşamayıp ta çok iyi anlaşan insanlar da var. Aslında sizler bir bakıma çok şanslısınız. Eşler arasındaki en çok kavga nedeni ‘bana bağırdın ve laf saydın’ oluyor. Ama sizlerin öyle bir derdi yok kimse size bağıramıyor. Kimse size bir laf sayamıyor buda bir avantaj. Burası bir imtihan dünyası. Rabbim kimine artılar kimine de eksiler vermiş. Sizdeki bu durumu kötü olarak algılamayın. Demek ki Cenab-ı hak böyle takdir etmiş. Evlilik okulumuza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA