Başkent'te Engellilere Akülü Araç Dağıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyes, i3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yürüme engelli bireylere akülü sandalye dağıttı. Umudun Kanatları isimli Türkiye’nin ilk engelli semazen grubu da bir gösteri gerçekleştirdi. Engelli semazenlerin gösterisi izleyici tarafından büyük alkış aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Bu, engelli kardeşlerimizin bir imtihanı, bizlerin imkanı da engelli kardeşlerimizin normal hayatlarını idame ettirebilmelerini sağlamak" dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ankara Büyüşehir Belediyesi, Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde görme, işitme, yürüme ve diğer engelli vatandaşlar için bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın katılımlarıyla yürüme engelli vatandaşlara akülü araç dağıtıldı. Başkan Tuna, engellilerin şartlarının daha iyi olması için hükümetin kanuni düzenlemeler ve gelişmeler gerçekleştirdiğini ifade ederek, 15 sene önce engellilerin sokağa dahi çıkamaz vaziyette olduğunu hatırlattı. Hükümetin yanı sıra yerel yönetimlerin de engellilere su faturalarında indirim ve asansörlü araç desteği gibi çeşitli alanlarda kolaylıklar sağlamaya çalıştığını belirten Tuna, halihazırda çözülmesi gereken bazı sorunlara da değindi. Tuna, "Yollarda kaldırımlarda yeteri kadar hizmeti temin edemedik, biraz zaman gerektiriyor. Kaldırımlarda ağaçlar var, bu da görme engelli kardeşlerimiz için sıkıntılar çıkarıyor. Ama bunların da zaman içinde ve ülkemizin gelişmesiyle düzeleceğine inanıyorum. Rampalardaki sıkıntılar da zaman içinde giderilecek. Kaldırımları yapan arkadaşlara kendilerinin de bir gün engelli olabileceğini söylüyordum. Sende yarın ihtiyaç duyabilirsin denilince durup düşünülüyor. Bu, engelli kardeşlerimizin bir imtihanı, bizlerin imkanı da engelli kardeşlerimizin normal hayatlarını idame ettirebilmelerini sağlamak" şeklinde konuştu.



"İnsanlar bize karşı daha duyarlı olmalı"

Başkan Tuna, konuşmasının ardından engelli vatandaşlara çiçek takdim etti ve hatıra fotoğrafı çekildi. Mehteran ekibinin gösterisiyle başlayan programda, ayrıca Umudun Kanatları isimli Türkiye’nin ilk engelli semazen grubu da bir gösteri gerçekleştirdi. Engelli semazenlerin gösterisi izleyici tarafından büyük alkış aldı.

Etkinliğe tekerlekli sandalyesiyle gelen bir yürüme engelli vatandaş, en azından dışarı çıktıları ve eğlendikleri için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini sundu. Engelli Nermin Genç de programı çok beğendiğini dile getirdi. Genç, "Bizlerle ilgili iş ve kurs konusunda daha çok şey yapılmasını istiyoruz" dedi.

Ahu Atik ise kendilerine böyle bir incelikte bulunarak akülü araç tahsis ettikleri için Belediye Başkanı Tuna’ya teşekkür etti. Yollarda karşılarına çıkan ağaçlardan şikayetçi olduğunu dile getiren Atik, "İnsanların bize karşı daha duyarlı olmalarını isterim" diye konuştu.

Kaynak: İHA