1915 Çanakkale Panorama Ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehi̇tli̇k Parkı Açılış Töreni

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal: 'Yeni ilçeye inşallah güzel hizmetler gelecek. Şu anda buranın metrosu gündemde, İnşallah kısa bir zamanda Ümraniye'ye kadar açıyoruz. Dünyada çok az ülkede var ama Türkiye'de ilk defa, sürücüsüz metro bu güzergahın olacak'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sancaktepe'ye güzel hizmetler yapılacağını belirterek, "Şu anda buranın metrosu gündemde, İnşallah kısa bir zamanda Ümraniye'ye kadar açıyoruz. Dünyada çok az ülkede var ama Türkiye'de ilk defa sürücüsüz metro bu güzergahın olacak." dedi.

Sancaktepe'de, 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsi̇n Yazıcıoğlu Şehi̇tli̇k Parkı'nın açılışında konuşan Uysal, ilçeye hizmetlerin artarak devam ettiğini, daha fazla hizmet gelmesi için çalışıldığını söyledi.

Sancaktepe'ye metronun geleceği müjdesini vermek istediğini dile getiren Uysal, "Yeni ilçeye inşallah güzel hizmetler gelecek. Şu anda buranın metrosu gündemde, İnşallah kısa bir zamanda Ümraniye'ye kadar açıyoruz. Dünyada çok az ülkede var ama Türkiye'de ilk defa, sürücüsüz metro bu güzergahın olacak. Önce Ümraniye'ye kadar açıyoruz, devamında inşallah buranın metrosu çok daha güzel olacak." dedi.

Törende konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de anlamlı bir eserin açılışını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "2016 yılının 18 Mart tarihinde Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde bu eserin temelini atmıştık. Allah nasip etti, 20 ay sonra da açılışı gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

- Proje

1915 Çanakkale Panorama ve Muhsi̇n Yazıcıoğlu Şehi̇tli̇k Parkı projesi ile Çanakkale ruhunun gelecek nesillere en iyi şekilde anlatılması ve aşılanması hedefleniyor. Çanakkale Zaferi'nin 101.yılında temeli atılan proje 18 ayda tamamlandı. Hem panorama hem de park konseptlerini birleştirmesiyle Türkiye'de ilk olarak nitelendirilen proje, aynı zamanda panoramik bir resmin tam küreye uygulanmasıyla da ilk olma özelliği taşıyor.

İki ana bölümden oluşan projenin Şehitlik Parkı bölümünde Çanakkale coğrafyasında yer alan ve dönemin simgesi olmuş yer, olay ve kişilerin birebir ölçeklendirilmiş maketleri bulunuyor. Panorama bölümünde ise savaşın tasvir edildiği çok boyutlu panoramik resim yer alıyor.

Panoramanın fuaye alanında ise savaşın kronolojisinin anlatıldığı çalışmalar ve Çanakkale'de kullanılan eşyaların sergilendiği bir alan bulunuyor.

Park, Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA