Bitlis Arıcılık Entegre Tesisi Yeniden Ayağa Kalkacak

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, atıl vaziyette duran Bitlis Arıcılık Entegre Tesisinin yeniden aktif üretime geçmesi için gelecek yıl çalışma yapılacağını bildirdi.

Ustaoğlu, Bitlis Arı Yetiştiricileri Birliğini ziyaret ederek, Birlik Başkanı Medeni Avcil ve birlik üyeleriyle görüştü.

Arı yetiştiricilerinin sıkıntı ve taleplerini dinleyen Ustaoğlu, daha gazla gelir elde edebilmek için markalaşmanın önemine işaret etti.

Ustaoğlu, bölgedeki arıcıların, "nasıl olsa ürünümü satıyorum" düşüncesiyle markalaşmaya ve kurumsallaşmaya gitmediğini, birliğin tesisinin de bu nedenle atıl vaziyette durduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bin üye var diyorsunuz. Her üretici bin lira birliğe maddi yardımda bulunsa bu tesis ayağa kaldırılır. Yıllarca sahipsiz kalmış. Bölgede altyapısı, hizmet binaları ve depolarıyla böylesi bir tesis yok. Sadece aktif vaziyete gelmesi gerekiyor. Bitlis balımızın bir merkezden çıkıp güvenilir ve sertifikalı üretime geçmesi lazım. Analiz laboratuvarı proje aşamasında. Atıl vaziyetteki bu tesisi tekrar ayağa kaldırmak gerekiyor."

Ustaoğlu, tesisin tekrar aktif üretime geçmesi için 2018 yılında Valilik, Bitlis Eren Üniversitesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Arı Yetiştiricileri Birliği çalışma yapacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA