Adana'daki Cinayet Davası Başladı

Bir kişiyi iş yerinde silahla vurarak öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana'da iş yerinde av tüfeğiyle uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Bahattin Tunç’u öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istenen İbrahim Alptekin’in (35) yargılanmasına başlandı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Alptekin, öldürülen Tunç’un eşi Emine, kardeşi Nurettin Tunç ile avukatları katıldı.

Narenciye işi ile uğraştığını belirten sanık Alptekin, öldürme suçlamasını kabul etmeyip, tahliyesini istedi. M.E.C'den alacağı olduğunu belirten Alptekin, kendisini şöyle savundu:

"Borcuna karşılık evini bana devredecekti. Ancak, aralarında alacak verecek olmamasına rağmen Bahattin Tunç’a devretti. Bahattin de bana, ‘20 gün içinde paran ödenmezse tapuyu sana devredeceğim’ dedi. Bahattin’e de 26 bin lira borç vermiştim. M.E.C, borcunu ödemedi. Ancak, Bahattin tapuyu başka birine devretmiş. Bahattin’in iş yerine gidip tüfekle ateş etmedim. Bindiğim araç özürlü kardeşime aittir. Olay günü araç ben de değildi. Benden alacaklı olan 3 Suriyeli aracı zorla benden almıştı. Suriyelilerin isimlerini bilmiyorum."

Alptekin, savunmasının ardından tahliyesini istedi.

Öldürülenin eşi Emine Tunç ise sanıktan şikayetçi oldu. Eşinin, M.E.C'nin evinin tapusunu aldıktan sonra başı dertten kurtulmadığını ifade eden Tunç, sanığın kendisini de tehdit ettiğini iddia etti.

Öldürülen Tunç’un kardeşi Nurettin Tunç da sanığın ağabeyine borç 26 bin lira verdiğine inanmadığını belirterek, "Sanık ağabeyimi iş yerine gelip tehdit etmiştir, 'seni öldüreceğim' demiştir. Bu sözleri söylediğini duyan şahitler de var." diyerek sanıktan şikayetçi oldu.

Olayın görgü tanığı S.G ise silah sesleri üzerine gittiği olay yerinde sanık Alptekin'i arabaya binerken gördüğünü belirtti.

S.G, "Silah sesi duydum, herkes oraya koştu. Şüpheli şahıs arabaya binip gitti. Bu şahıs şu anda sanık kürsüsünde oturan sanıktır, teşhis ediyorum. Sanığın elindeki tüfeği de gördüm. Fakat ateş etme anını görmedim." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Alptekin’in tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı gelmeyen tanıkların zorla mahkemeye getirilip dinlenmeleri için erteledi.

- Olay

Merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi Emin Ağa Caddesi'nde tavukçuluk yapan Bahattin Tunç (57), 17 Temmuz'da iş yerinde pompalı tüfekle öldürülmüş, olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla İbrahim Alptekin’in yakalanmıştı.
Kaynak: AA