'Torba Tasarı' Genel Kurulda

Maliye Bakanı Ağbal: 'Vatandaştan topladığımız vergiyi vatandaşa hizmet olarak dağıtabilen bir iktidar var'.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vatandaştan topladıkları vergiyi vatandaşa hizmet olarak dağıtabilen bir iktidar bulunduğunu söyledi.

Ağbal, Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde yaptığı konuşmada, geçen yıl ard arda iki pakette, özellikle üretimi, yatırımı, istihdamı ve ihracatı desteklemek amacıyla damga, harç, kurumlar, katma değer, gelir vergilerinde sanayiye dönük önemli indirimler yaptıklarını anımsattı.

Bundan otomotiv sektörünün de yararlandığına işaret eden Ağbal, bu yılın başında otomotiv sektörünün beklentisinin, piyasanın yüzde 5 daralacağı şeklinde olduğunu anımsattı. Ağbal, şöyle devam etti:

"Piyasa şu anda beklentilerden daha fazla büyüdü. Yüzde 5 daralacak denilen otomotiv piyasası, 10. ayın sonunda yüzde 1'e yakın büyüdü. Özellikle ekim ayında satışlar arttı. Bu bizi memnun ediyor. Hem yurt dışı satışlar hem ihracat artıyor. Türkiye'nin büyümesine otomotiv sektörü çok önemli katkılar sağlıyor.

Vergi sistemi içinde topladığımız bu paraların yüzde 90'ı yatırıma, üretime, hastaneye, sağlığa, eğitime gidiyor. 2002'de bütün bu vergiler vardı. Topladığınız 100 liranın 43 lirası faize gidiyordu, şimdi topladığımız yüzde 90'ı vatandaşa hizmet olarak gidiyor. Vatandaştan topladığımız vergiyi vatandaşa hizmet olarak dağıtabilen bir iktidar var."
Kaynak: AA