Taziye Evi İnşaatına Kadın Eli

Gaziantep’in nurdağı ilçesindeki tek kadın muhtarı olan Medine Yıldız’ın girişimiyle altınova Mahallesi’ne yapımı planlanan Taziye evi çalışmalarına start verildi.

Taziye Evi İnşaatına Kadın Eli
Nurdağı ilçesi Altınova Mahallesi Muhtarı Medine Yıldız’ın talebi ve girişimlerine Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır’dan olumlu yanıt gelmiş ve ksa sürede plan ve proje hazırlanarak, çok amaçlı taziye evi çalışmalarına başlandı. Nurdağı Belediyesi tarafından 250 metrekare alan sahip ve tak katlı olarak, 200 bin TL maliyetle inşa edilecek. Muhtar Medine Yıldız, taziye evi ve çok amaçlı sosyal tesis alanın bin 500 metre kare hazine arazisinde inşa edileceğini kaydederek, "Mahallemizde böyle bir tesise ihtiyaç vardı. Mahallelinin talebini Başkanımız Yıldırır’a ilettim. O da bizi kırmadı, böyle hemen taziye evi yapımı için çalışmalara başladı.

Mahallemize ve ilçemize hayırlı olsun" dedi.

Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır ise taziye evleri ihtiyaçları konusunda çalışma yaptıklarını ve yer tespiti gerçekleşen mahallerde hızla inşaat çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Yıldırır "Bazı mahallelerimizde taziye evi ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Bu ihtiyacı gidermek için çalışamalar yürütüyorduk. Altınova mahallemizin talebi üzerine daha önceden söz vermiştik. Bu nedenle hiç vakit kaybetmeden yer tespitini yaptık. Plan ve proje çalışmalarının ardından inşaata başladık. Bu sözümüzü yerine getirebilecek olmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Mahalleli de muhtar Yıldız ile Başkan Yıldırır’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA