Şehzadeler Bir Tarihe Daha Hayat Verecek

Şehzadeler Belediyesi tarafından Akıncılar Mahallesi Erler Caddesinde bulunan, Adanalının yeri olarak bilinen ve 2015 yılında 1 milyon 80 bin lira bedelle kamulaştırılan tarihi binanın Çocuk Kültür Sanat Merkezi olarak kullanılması için çalışmalar başlıyor.

Şehzadeler Bir Tarihe Daha Hayat Verecek
Şehzadeler Belediyesi tarafından Akıncılar Mahallesi Erler Caddesi üzerinde bulunan ve 2015 yılında kamulaştırılan tarihi bina yeniden gün yüzüne çıkarılarak Çocuk Kültür Sanat Merkezi olarak kullanılması için çalışmalar başladı.

Kamulaştırma sonrası taşınmazın rölöve ve restorasyon projelerinin hazırlandığı ve sonrasında İzmir Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ile yapılan görüşmelerin tamamlanarak proje onayının alındığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Şehzadeler Belediyesi olarak büyük bir projemizi daha hayata geçiriyoruz. Akıncılar Mahallesi, Erler Caddesinde 2015 yılında 1 milyon 80 bin lira bedelle kamulaştırdığımız Manisa halkı tarafından Adanalının yeri olarak bilinen tarihi binanın restorasyonu ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi olarak kullanılması için hızlı bir çalışma başlattık. Bu konuda gerekeli tüm rölöve ve restorasyon projelerini hazırlayarak İzmir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna ilettik. Yaklaşık iki yıllık titiz bir çalışmanın neticesinde hazırlamış olduğumuz projemiz kabul edildi. İnşallah bu tarihi binanın yeniden gün yüzüne çıkması ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi olarak kullanılması için en kısa sürede restorasyon ihalesini tamamlayarak çalışmalara başlamayı hedefliyoruz. İhale sürecinin hemen ardından hızlı bir çalışma ile bu tarihi binayı Şehzadeler’deki çocuklarımızın kullanabileceği Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmete açacağız” dedi.

Kaynak: İHA