İnişdibi Yaylaları Islah Ediliyor

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, merkeze bağlı İnişdibi köyündeki yaylaların Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamına alınarak, ıslah çalışması başlatıldığını bildirdi.

Angın, yaptığı yazılı açıklamada, mera ve yaylak alanlarının ucuz, kaliteli kaba yem üretimi için ideal ortamlar olduğunu belirtti.

Zamansız ve bilinçsiz otlatmanın, yaylak alanlarındaki bitki örtüsünün zayıflamasına neden olduğunu aktaran Angın, kaba yem ihtiyacının yeterli miktarda karşının da hayvansal gıda fiyatlarına olumsuz yansıdığına işaret etti.

Angın, bu olumsuzlukların önlenmesi için mera ıslahı ve korunmasına yönelik çalışmaların bakanlıklarının öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti.

Bu çalışmalar doğrultusunda Giresun merkeze bağlı İnişdibi köyü sınırları içerisinde kalan Alçakbel, Boğazoba ve Kazankaya yaylalarının Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamına alındığını bildiren Angın, projenin başlangıç safhasında bu yaylalarda öncelikle toprak tahlili yaptırıldığını ve bunun sonucunda toprağın asit reaksiyonlu olduğu belirlendiğini ifade etti.

Angın, yapılan tespit üzerine yaylardan iyi verim alınabilmesi için asit düzeyini düşürmek üzere gerekli tarım kireci uygulamasının yapıldığını bildirdi.

Kaynak: AA