Adana'dan Suriye'deki Öğrencilere Eğitim Yardımı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Suriye'nin Azez, Çobanbey, Cerablus ve Bab bölgelerindeki öğrenciler için 12 bin 700 çanta gönderildi İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar: 'Bu kampanya ile bölgedeki öğrencilere eğitim desteği sunmayı, çocuklarımızda yardım yapma bilincini oluşturmayı ve eğitim faaliyetinde bulunmayı amaçladık'.

Adana Milli Eğitim Müdürlüğünce, Suriye'nin Azez, Çobanbey, Cerablus ve Bab bölgeleri ile çevresindeki okullarda dağıtılmak üzere 12 bin 700 çanta gönderildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Suriye'deki öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürebilmesi amacıyla kentteki okullarda başlattığı yardım kampanyasında elde edilen gelirle 12 bin 700 okul çantası yaptırıldı.

Çantalar, Suriye'nin Azez, Çobanbey, Cerablus ve Bab bölgelerine gönderilmek üzere tıra yüklendi.

Tırın uğurlanması için öğretmen, öğrenci ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla Valilik bahçesinde tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin bölgedeki yaşıtlarıyla kardeşlik bağı oluşturması amacıyla kampanya düzenlediklerini ifade etti.

Akpınar, bölgedeki eğitim öğretim faaliyetlerine destek vermeyi amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yardım kampanyasında elde edilen gelirle bugüne kadar o bölgedeki okullara 3 tır okul sırası ve masası gönderdik. Bu sefer proje kapsamında üzerinde Türk bayrağı ve Milli Eğitim Bakanlığının logosunun bulunduğu 12 bin 700 öğrenci çantası yaptırdık. Bugün bir tır dolusu çantayı bölgeye gönderiyoruz. Bu kampanya ile bölgedeki öğrencilere eğitim desteği sunmayı, çocuklarımızda yardım yapma bilincini oluşturmayı ve eğitim faaliyetinde bulunmayı amaçladık."

Törenin ardından çantaları taşıyan tır yola çıktı.
Kaynak: AA