Vali Memiş'ten Kazada Ölen Polisin Ailesine Ziyaret

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren polis memuru Abdulvahip Tanış'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Memiş, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan ile birlikte Tanış'ın Arzular Kabaköy Beldesi, Fatih Mahallesi'ndeki evine geldi.

Polis memurunun babası Abdurrahman Tanış'a taziyelerini ileten Memiş, aile bireyleriyle bir süre görüştü.

Memiş, yaptığı konuşmada, göreve giderken elim bir kaza sonucu yaşamını yitiren polis memuru Tanış'a Allah'tan rahmet diledi.

Tanış'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Memiş, şunları söyledi:

"Kardeşimiz Erzurum kadrosunda olmasına rağmen bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için geçici görevle Mardin'e atanmış bir kardeşimiz. Bu bayrağın her yerde dalgalanması, ezanların bu minarelerden susmaması, bu ülkeyi bölmek isteyen şer odaklarına karşı hayatını hiçe sayarak görev yapmak için oradaydı. Mukadderat bir kaza neticesinde bu vefatı da şehadet olarak değerlendiriyoruz. Orada polisimizin, askerimizin bulunması bu ülke için bir güçtür. Bizler burada eğer rahat ediyorsak o bölgede görev yapan emniyet ve askerimizin sayesinde. Allah'tan kardeşimize rahmet diliyorum."

Öte yandan Tanış'ın baba evine Türk bayrağı asılırken 3 ay önce evlendiği, cenazesinin yarın kent merkezindeki Kemaliye Cami'nde kılınacak namazın ardından Arzular Kabaköy Beldesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli polis Abdulvahip Tanış'ın kullandığı otomobil, Kızıltepe-Nusaybin kara yolunda şarampole devrilmiş ve kazada sürücü Tanış yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA