Libya'da Türk Şirketi Çalışanlarının Kaçırılması

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Doğan, UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Serrac ile görüştü.

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan'ın, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile görüştüğü bildirildi.

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Serrac'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükelçi Doğan, başkent Trablus'ta gerçekleşen ve ENKA Teknik şirketi yetkililerinin de bulunduğu görüşmede, ülkenin güneyindeki Ubari kentinde cuma günü kaçırılan işçilerin serbest bırakılmaları için Serrac ve hükümetinin sarf ettiği çabaları takdirle karşıladığını belirtti.

Libya'nın güneyindeki Ubari Elektrik Santrali inşaatının son aşamaya geldiğini söyleyen Doğan, şirket çalışanı 3'ü Türk, 1'i Alman vatandaşı 4 kişinin kaçırıldığı olayın çalışma programını etkilememesi temennisinde bulunarak, Libya ekonomisini canlandıracak projenin tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Fayiz es-Serrac ise Türk şirketinin Libya'da yeniden göreve başlaması ve bu önemli projenin başarıya ulaşması için sarf edilen çabalardan övgüyle bahsetti.

Libya'nın istikrara kavuşmasını ve bunu sağlayacak projelerin uygulanmasını istemeyenlerin olduğunu belirten Serrac, Türk hükümetinin, Türk şirketlerinin yeniden göreve başlaması yönündeki isteklerini kabul etmesini de takdir ettiğini ifade etti.

Libya'nın Ubari kentinde silahlı bir grubun cuma günü Türk şirketi çalışanı 3 Türk ile 1 Alman vatandaşını kaçırdığı bildirilmişti.

AA muhabirine açıklama yapan Ubari Belediyesi Genel Sekreteri Ömer Kuki, silahlı bir grubun, ENKA Teknik şirketi çalışanlarından 4 işçiyi kaçırdığını belirtmişti.

Çalışanların henüz kim tarafından ve niçin kaçırıldıklarının bilinmediğini ifade eden Kuki, UMH'ye bağlı güvenlik güçlerinin kaçırılanların kurtarılması için çalışmalar yürüttüğünü kaydetmişti.

Libya'nın güneyinde yer alan Ubari kentindeki elektrik santralinde çalışmalar, ülkedeki güvenlik sorunları nedeniyle 2014 yılında durdurulmuştu. Bölgedeki şartların düzelmesi üzerine ENKA Teknik şirketinden 160 mühendis ve tekniker, çalışmaların tamamlanması amacıyla mayıs ayı başında Libya'ya dönmüştü.
Kaynak: AA