'Kırsal Turizm Etkinlikleri' Sertifika Eğitimi Başladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğü ve Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile "Kırsal Turizm Etkinlikleri" sertifika eğitimleri düzenlenen törenle başladı.

TKDK toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan TKDK Çankırı İl Koordinatörü Emre Akbıyık, eğitime yaklaşık 30 kursiyerin katıldığını ve toplamda 88 saat eğitim verileceğini söyledi.

Eğitim sonucunda alınacak sertifikanın önemini belirten Akbıyık, " IPARD programındaki bütçe kurumumuzun faaliyette bulunduğu 42 il için belirlenmiş toplam bütçedir. Çankırı için özel bir bütçe bulunmamaktadır. Başka bir deyişle, hibe fonlarından hangi ilin ne kadar yararlanacağı projelerin kalitesi ile doğrudan bağlantılıdır. Bugün başladığımız eğitimler sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimize ait proje başvuruları, projelerin değerlendirilmesi aşamasında önemli bir avantaj elde edecek ve öncelik kazanacaktır. Özetle söyleyecek olursak bu sertifikaya sahip proje sahipleri maça 1-0 önde başlamış olacaklardır." diye konuştu.

Çankırı'nın kırsal turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Akbıyık, şöyle konuştu:

"Bu potansiyelin kullanılmasında IPARD hibe fonları etkin bir araç olarak kullanılabilir. Kırsal alanlarda olmak koşuluyla otel, pansiyon gibi konaklama tesisleri, kahvaltı salonları, restoranlar, yol üstü dinlenme tesisleri, ilçe merkezindeki lokantalar gibi yatırımların inşasına ve modernizasyona yönelik yatırımlara yüzde 65 hibe imkanı sunulmaktadır. Üstelik proje kapsamında uygun harcamalar için KDV muafiyeti düşünüldüğünde hibe oranının yüzde 80’lere ulaştığını söyleyebiliriz."

Konuşmanın ardından eğitimin ilk sunumu gerçekleştirildi.

Kaynak: AA