Kaymakam Özkan'dan Ailelere Çağrı

Muş’un Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, kamu kurum ve kuruluş amirleriyle birlikte Düzkışla beldesinde vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek, ailelere çocukları okula göndermeleri noktasında uyarılarda bulundu.

Kaymakam Özkan'dan Ailelere Çağrı
Düzkışla taziye evinde vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam Özkan, belde sakinlerinin sorun ve taleplerini yerinde dinledi. Burada sorun ve taleplerin çözümü noktasında ilgili kamu kurum ve kuruluş amirlerine talimat veren Kaymakam Özkan, vatandaşların mağduriyet yaşamamasını istedi.

Toplantıda birçok konuya değinen Kaymakam Ahmet Özkan, özellikle ailelerden devamsız öğrencilerin okula gönderilmesini istedi. Öğrenci devamsızlıklarının ciddi derecede dikkat çektiğini kaydeden Özkan, "Burada devamsız öğrenciler var. Milli eğitim müdürlüğümüzden sorduk ’hiçbir ekonomik problemin olmadığını’ söylediler ve kız çocuklarımızın okutulmaması konusunda yanlış algı var. Müslümanlığa yakışmaz. Bizim dinimizin ilk emri ‘oku’maktır. Biz çocuklarımızı inancımız gereği okutmak zorundayız. Eğer inançtan dolayı okutmama düşüncesi varsa bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Çoğu yerde anlattım, bizler Müslüman bir coğrafyadayız, Müslüman’ız ve Müslüman olduğumuz için bazı hassasiyetlerimiz var. Mesela eşimiz doğum yapacağı zaman bayan doğumcu arıyoruz. Bayan doktor arayan kişi, kız çocuğunu okutmuyor. Niye? ’Kızım okusa şöyle olur, böyle olur’ diye kafasında yanlış algılamalar var. Okutmadığınız o kişi yarın çocuk sahibi olduğunda kendi çocuğunu eğitemiyor, kendi çocuğunu eğitemeyen bir kişinin çocuğu da aynı şekilde onun devamı niteliğinde olur. Dolayısıyla burada konuşacağımız yatırımların hepsi bir kenara, burada bir çocuğun okutulmaması, onun eğitimden uzak kalması, yapılan bütün yatırımları boşa çıkarır. Biz burada el ele vereceğiz. Okul müdürleri, milli eğitim müdürü, gerekirse bizler o ailenin sıkıntısını giderelim. Ama bu durumu sordum ve herhangi bir ekonomik ya da başka bir sorun olmadığı cevabını aldım. Eğer sorunlar ekonomikse ben hemen göndereyim, ama ’ekonomik değil, herhangi bir ihtiyaçları yok’ dediler. Başka bir düşünceyle yapıyorlar, dini bir vecibe olarak düşünüyorlarsa arkadaşlar bunun vebali ve suçu büyüktür" diye konuştu.

Düzkışla Belediye Başkanı Göksel Kavçan’a çalışmalarından dolayı teşekkür eden Kaymakam Özkan, toplantının ardından beraberindeki heyetle birlikte Düzkışla İlkokulunu ziyaret etti. Okul idaresi ve öğretmenlerin sorun ve taleplerini dinleyen Kaymakam Özkan, burada küçük bir toplantı gerçekleştirdi.

Kaymakam Özkan, beraberindekilerle birlikte ilçede bulunan yatalak, ihtiyaç sahibi aileleri ve gazileri de ziyaret etti.
Kaynak: İHA