Hisarcık'ta 'Şehirler Ve Kültürler-Yörelerimiz' Projesi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi kapsamında Kütahya’ya gezi düzenlendi.

Hisarcık'ta 'Şehirler Ve Kültürler-Yörelerimiz' Projesi
Hisarcık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yılmaz Uçar, Biyoloji Öğretmeni Himmet Otçu, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Şerif Tokuş nezaretinde 14-29 yaş grubu 40 gencin katıldığı Kütahya gezisinde Kütahya Kalesi, Macar Evi, Arkeoloji Müzesi, Kent tarihi müzesi ve Sera Alışveriş Merkezi ziyaret edildi.

‘Şehirler ve Kültürler- Yörelerimiz’ Projesinin amacı nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen ‘Şehirler ve Kültürler- Yörelerimiz’ Projesi; Kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler- Yörelerimiz Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlâtları oldukları gerçeğini anlatmaktır. Proje ile ekonomik açıdan dezavantajlı ve başarılı gençlerin yaşıtlarıyla aynı imkânlara sahip olmalarına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.(MA-EFE)
Kaynak: İHA