Hayırsever İş Adamından Eğitime Destek

Denizli'de hayırsever iş adamı Süleyman Yağlıca tarafından yaptırılacak 18 derslikli Havva-Süleyman Yağlıca Ortaokulunun temeli Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından atıldı.

Vali Hasan Karahan, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Denizli'de birçok açılışa katıldığını ama ilk defa bir temel atma törenine tanıklık ettiğini belirterek bunun kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını kaydetti.

Okul yapımı için sırada bekleyen hayırseverlerin olduğuna işaret eden Karahan, şunları söyledi:

"Onlara da arsa teminini sağlayarak okullarımızı tamamlayacağız. Okul konusunda ciddi seviyeleri yakaladık. Türkiye standartlarının oldukça üzerindeyiz. Bundan sonra bize düşen bu hayırlı niyetlerle, güzel amaçlarla yola çıkılan binaların içlerini doldurmak. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki çocuklarımız geleceğimizdir. Süleyman Yağlıca ve ailesine sizlerin nezdinde teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun."

Vali Karahan, hayırsever iş adamı Süleyman Yağlıca'ya eğitime verdiği destekten dolayı plaket verdi.

Protokol üyeleri tarafından butona basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen törene, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, hayırsever iş adamı Süleyman Yağlıca, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yenişehir Mahallesinde yapımına başlanan Havva-Süleyman Yağlıca Ortaokulu 18 derslikten oluşacak. 3 milyon 500 bin liraya mal olacak okulun yapımı için hayırsever iş adamı 1 milyon 500 bin lira katkıda bulunacak.

Kaynak: AA