'Anılarla Dünden Bugüne Foça' Programı Herkesi Duygulandırdı

İzmir’in Foça ilçesinde, "Anılarla Dünden Bugüne Foça" isimli program herkese duygusal anlar yaşatırken, uzun yıllardır kentte yaşayanlar etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

'Anılarla Dünden Bugüne Foça' Programı Herkesi Duygulandırdı
Foça Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi ve Foçalılar Nostalji Platformu, "Anılarla Dünden Bugüne Foça" ismiyle etkinlik düzenledi.

Etkinlik, uzun yıllardır Foça’da yaşayan eski ve yeni nesillerini bir araya getirdi. Nostalji gecesinin ilk dakikalarında, Foça’nın tarihsel dönemleri hakkında kısa bilgiler aktarıldı. Ardından 1920’li yıllardan günümüze Foça’da yaşanan sosyolojik, ekonomik, toplumsal değişim ve gelişimler, fotoğraflar ile o döneme ait yerli-yabancı müzikler eşliğinde perdeye yansıtıldı. Foça’nın renkli simaları hatırlandığı sunum sırasında duygu dolu anlarda yaşandı. Katılımcılar, yoğun duygular yaşadıkları programı büyük ilgiyle takip etti.

Gecenin hoş sürprizini emekli öğretmen Şükrü Kaya Sever yaşattı. 87 yaşındaki Şükrü Kaya Sever, 1964 yılında öğrencileri için yazıp bestelediği marşı, sahneye davet ettiği o dönem ortaokulda ve lisede okuyan öğrencileriyle birlikte seslendirdi. ‘

Foçalılar Nostalji Platformu üyelerine teşekkür eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Nostalji gecesi için emek veren çok değerli büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Kısa bir zaman sonra yeniden buluşmayı diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA