Gezici Kütüphane 1 Milyon Okuyucu Hedefiyle Kırsalın Yolunu Tuttu

Türkiye’nin en genç illerinden biri olan Şanlıurfa’da, gecizici kütüphane ile kırsal mahallelerdeki çocukları kitapla buluşturuluyor. Okuma seferberliğini başlatan Büyükşehir Belediyesi, okumayı özendiren çalışmalarla 1 milyon kişiye kitap okutmayı hedefliyor.

Gezici Kütüphane 1 Milyon Okuyucu Hedefiyle Kırsalın Yolunu Tuttu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan gezici kütüphane uygulamasıyla ilk etapta 85 kırsal mahalledeki öğrenciler kitapla buluşturuluyor.

Hedef bir milyon okuyucuya ulaşmak

Okumayı özendiren çalışmalarla Büyükşehir Belediyesi 1 milyon kişiye kitap okutmayı hedefliyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında yapılan bir protokolle kırsaldaki öğrenciler ve gençlerin kitapla buluşturulması hedefleniyor. Kırsal mahallelerdeki gençlere kitap okuma imkanı sunan projede, öğrencilerin yaş grubu baz alınarak gezici kütüphane tasarlandı. Bu çerçevede kitapların yüzde 80’ini 6-15 yaş, geriye kalanı ise yetişkinlere yönelik kitaplar oluşturuyor.

Gezici kütüphane kırsala ulaştı

Gezici Kütüphane okuma seferberliğine ilk olarak kent merkezine 65 kilometre mesafede bulunan Eyyübiye İlçesine bağlı Akçiçek Mahallesi Akçiçek ilk ve orta okulunda start verdi. Buradaki öğrencilere 3 bin kitap seçeneği ile kitap okunma programı düzenlendi.

Kitapla buluşmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesine bu hizmetten ötürü teşekkür ederken Akçiçek İlk ve Orta Okulu Müdürü Uğur Dalkıran ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bu hizmetinden ötürü teşekkür ederek çocukların okuyamadığı kitaplara gezici kütüphane sayesinde kavuştuğunu belirtti.

Kaynak: İHA