Kültür Koleji'nin Yeni Binası Basına Tanıtıldı

Kültür Eğitim Kurumları bünyesinde Van’da faaliyet gösteren Kültür Koleji’nin yeni binası basına tanıtıldı.

Kültür Koleji'nin Yeni Binası Basına Tanıtıldı
Edremit ilçesine bağlı Eminpaşa Mahallesi’nde 14 bin metrekare kapalı alanı olan Kültür Koleji’nde konferans salonları, havuz, buz pisti, atölyeler, 3 kapalı spor salonu, jimnastik salonu, laboratuvarlar bulunuyor. Okulun tanıtımı ile ilgili kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Kültür Koleji kurucuları Kıvanç Büyükaslan ve Göksal Uçar, oluşturulan yeni bina ile kentin eğitimine büyük katkı sunacaklarını söyledi.

Bin 180 öğrenci kapasiteli olan okulda yaklaşık 400 öğrencinin eğitim aldığını belirten Kültür Koleji kurucularından aynı zamanda Fen Bilgisi Öğretmeni Kıvanç Büyükaslan, “Yeni yapmış olduğumuz okul binamızın bünyesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu ve fen liseleri mevcut. Yakın bir zamanda inşallah etkinliklerimizle ses getireceğimize inanıyoruz” dedi.

Kültür Eğitim Kurumları’nın 39 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Büyükaslan, “Van’da 3 yıldır kolej sektöründe devam etmekteyiz. Göksal hocam ve ben eğitim konusunda işin mutfağından geldik. Yıllarca özel kurslarda ve dershanelerde çalıştık. Öğrencilerimizi de geleceğe yönelik hem eğitim anlamında hem de akademik anlamında hazırlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kültür Koleji kurucusu aynı zamanda tarih öğretmeni Göksal Uçar ise amaçlarının Van’da tam donanımlı bireyler yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, “İster aktivite anlamında olsun, ister ders anlamında olsun öğrencilerimizi tam manasıyla donatmak istiyoruz. Bu anlamda batıdaki birçok okuldan daha iyi eğitim verebileceğimizi düşünüyoruz. Özel okul sektörü, zaten Van’da son zamanlarda sayı olarak ta arttı. Biz şunu umuyoruz. 2,5-3 yıl içerisinde Van’daki eğitim düzeyi de çok ileri bir seviyeye gelecek. Bu amaçla biz Kültür Koleji olarak elimizi taşın altına soktuğumuzu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Van’ın; eğitimde son sıralarda yer aldığına da değinen Uçar, “Birkaç yıl içinde iyi eğitim vererek ilimizi daha üst sıralara çıkarabiliriz. Ben daha önce İstanbul’da görev yaptım. İstanbul’la Van arasında eğitimde şu farkı gördüm. Orada öğrenci çok istekli, burada ise öğretmen çok istekli. Batıda genelde öğrenciler öğretmenlerin peşinde koşarken burada öğretmenler öğrencinin peşinden koşuyor. Biz öğrencilerimizi biraz daha bu anlamda eğitebilirsek, eğitimi istenilen hale getirebiliriz. Çünkü Van’da çok iyi bir eğitim kadrosu var. İster özel okullarda olsun, ister devlet okullarında olsun. Bu anlamda gençlerimizi çok daha iyi yetiştirebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Soru-cevap ile devam eden toplantı, basın mensuplarının okulu gezmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA