Kaymakam Kırlı Ve Jandarma Komutanı Köyleri Dolaştı

Muş’un Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga ve beraberindeki heyet ile birlikte hem köyleri dolaştılar hem de Beşdam Köyü Jandarma Karakolu ziyaret ederek, nöbet tutan askerlere moral ziyareti yaptılar.

Kaymakam Kırlı Ve Jandarma Komutanı Köyleri Dolaştı
Kaymakam Kırlı ve beraberindeki Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, Emniyet Müdürü Metin Cebeci, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya ve Özel İdare Müdürü Kemal Bingöl ile birlikte ilçeye bağlı 55 kilometre uzaklıktaki Beşdam köyü İlkokulu, Çicekveren köyü İlkokulu-Ortaokulu ve Beşdam köyü Jandarma Karakolunu ziyaret ettiler. Köy okullarında Kaymakam Kırlı, Jandarma Komutanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün ellerinden hediye alan öğrenciler büyük bir mutluluk yaşadı. Okuyan bir neslin Türkiye’nin yarınları olacağına dikkat çeken Kaymakam Kırlı, “Eğitim ve öğretime devam eden köy okullarımızı ziyaret etmek istedik. Malazgirt jandarma komutanımız da öğrencilerimize hikâye kitabi ve kalem hediye etti. Jandarma güçlerimizin eğitime verdikleri desteklerden dolayı kendilerinize çok teşekkür ediyorum. Bizde kaymakamlık olarak minik öğrencilerimize oyuncak dağıttık. Köy okullarımızda okuyan öğretmenlerimizle bir toplantı yaptık. Milli Eğitim Müdürümüz Vedat Kaya ile köy okullarımızda öğretmenlik yapan öğretmenlerimizin sorun ve sıkıntılarını dinledik. Çok şükür tüm öğretmenlerimiz görev yaptıkları okullarından çok memnun olduklarını ifade ettiler” diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Kırlı ve beraberindeki heyet, çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca girdiği her sınıfta okumanın önemi ve en çok kitap okuyan öğrenciyi tebrik eden Kırlı, okul müdürleri ve öğretmenler ile görüşerek devamlı yanlarında olduğunu ve fakir öğrencilerin tespit edilip onlara giyecek ve ayakkabı yardımı yapılacağını söyledi.



“Beşdam Jandarma Karakolu ziyaret edildi”

Kaymakam Kırlı ve beraberindeki heyet daha sonra Beşdam Köyü Jandarma Karakolunda görev yapan askerleri ziyaret ettiler. Burada vatani görevini yapan askerlerle bir süre sohbet eden Kaymakam Kırlı, “Beşdam jandarma karakolumuzda görev yapan tüm askerlerimiz ve komutanlarımız bu kutsal görevlerinden dolayı takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkenin her karış toprağında bu kutsal vazifeyi yerine getirmenin ayrı bir gururu ve onuru olduğunu biliyorum. Ancak bu karakollarda askerlik yapmanın bir başka heyecan ve ayrıcalığa sahip olacağını düşünüyorum. Bu iki çok önemli noktalarda bulunan karakollarımızda görev yapan kardeşlerimizi kutlayarak, görevlerinde üstün başarılar diliyorum” dedi.

Çicekveren Köyü İlkokulu-Ortaokulu öğrencileri jandarma askerlerinin Kirpi aracıyla köyde tur atıp, ”En büyük asker bizim asker” diyerek gönüllerince eğlendiler.
Kaynak: İHA