CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

'Terör nereden gelirse gelsin, hangi amaçla, hangi saikle işleniyor olursa olsun, bir insanlık suçudur, caniliktir' 'Dost bildiklerimizin bir terör örgütüne destek veriyor olmaları, dolaylı yoldan ona silah gönderiyor olmaları kabul edilebilir bir durum değil. Bunun, Cumhuriyet Halk Partisi olarak altını çiziyoruz'

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Terör nereden gelirse gelsin, hangi amaçla, hangi saikle işleniyor olursa olsun, bir insanlık suçudur, caniliktir." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Trabzon'a gelen Özel, CHP İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Özel, burada yaptığı konuşmada, "Son bir ay içinde 59, son iki günde 9 şehidimiz var. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." ifadesini kullandı.

"Terör nereden gelirse gelsin, hangi amaçla, hangi saikle işleniyor olursa olsun bir insanlık suçudur, caniliktir." diyen Özel, teröre ilişkin Meclisin üzerinde durması gereken bir konu olduğunu söyledi. Özel, şöyle devam etti:

"Özellikle basına yansıyan, askerlerimizi şehit eden bazı silahların Amerika tarafından son dönemde YPG’ye, YPG kanalıyla da PKK’ya ulaştırıldığı ve PKK tarafından kullanıldığına ilişkin bilgiler var. Bu konuda Meclisin siyasi bir ayırım olmaksızın üzerine gitmesi gerekiyor ve dostumuzu, düşmanımızı, müttefikimizi bilmemiz gerekiyor. Bugün ne olursa olsun, akan şehit kanının, anaların gözyaşının her bir damlası hepimizin yüreğine akmaktadır ama dost bildiklerimizin bir terör örgütüne destek veriyor olmaları, dolaylı yoldan ona silah gönderiyor olmaları kabul edilebilir bir durum değil. Bunun, Cumhuriyet Halk Partisi olarak altını çiziyoruz."

Özel, iktidarı eleştirerek, terörle mücadelenin ulusal bir mesele olduğunu ifade etti.

Özgür Özel, yapılacak genel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunurken de "Biz o genel seçimlerde bu rejim değişikliğine izin vermediğimizi göstereceğiz. Tayyip Erdoğan seçilirse, evet tek adam rejimi, kuvvetlerin bir yerde toplanması, o ne söylerse onun olduğu ve devletin bütün yetkilerinin tek elde toplandığı bir diktatörlük, ama eğer biz seçilirsek, yeniden demokrasi, yeniden parlamenter sistem, yeniden özgürlükler ve yeniden OHAL'siz huzurlu bir yönetim biçimi." dedi.

Özel, istifa eden belediye başkanlarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Bir terör örgütüyle ilişkisi varsa, rüşvet yiyorsa, yolsuzluk yapıyorsa, ihalelerde kayırmacılık yapıyorsa hukuk devletlerinde bunun için yapılacak şey, müfettiş raporu ise müfettiş raporunun savcılığa intikali, yok suçüstü durumuysa ya da bir şiddetli şüphe varsa doğrudan savcıların harekete geçirilmesidir. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi ortaya koyduğu saray rejimi ile sarayın hukuk sistemi ile şunu getiriyor, suçlu var, suçu var, istifa et, kedi gibi bu pisliğin üstünü örtelim, sen kurtul. İstifa etmezsen hukuk, mahkeme ve ardından hapishane. Eğer devlet hukuk devleti ise suç varsa, suçu işleyen belediye başkanı senin babanın oğlu olsa hukuku işletmek durumundasın."

"Tehdit ve şantaj siyasetine pabuç bırakmayız." ifadesini kullanan Özel, "Suçu olan belediye başkanımız varsa yer savcılıktır. Savcılığa gitmeyip televizyon ekranlarında bunu söylemek, şantaj siyasetçiliğidir, kendine güvenmemektir." diye konuştu.

Özel, erken seçim çağrısında da bulundu.
Kaynak: AA