Başkan Mehmed Ali Saraoğlu Açıklaması Murat Dağı'ndaki Pistlerimiz Türkiye Ortalamasının Üzerinde

Kütahya’nın Gediz ilçesindeki Murat Dağı Termal Turizm Merkezi Master Planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nce onaylandı.

Başkan Mehmed Ali Saraoğlu Açıklaması Murat Dağı'ndaki Pistlerimiz Türkiye Ortalamasının Üzerinde
Murat Dağı Termal Kayak Merkezi Master Planının ilk uygulama toplantısı Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında 2 bin 312 metre yükseklikteki Murat Dağı’nın 1450 metrede bulunan Murat Dağı Termal Turizm Merkezi’nde yapıldı.

Planın uygulanması noktasında bir yol haritası çıkarılan toplantıya AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ile ilgili daire müdürleri katıldı.

Murat Dağı’nın devlet nezdinde kabul edilmiş Türkiye’nin 22. kayak merkezi olduğunu belirten Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, “Murat Dağı’ndaki pistlerimiz Türkiye ortalamasının üzerinde ve iddialı. Bölgesel anlamda büyük bir gelişme potansiyeli oluşturacak bir imkana sahibiz” dedi.

Başkan Saraoğlu, Murat Dağı Termal Turizm Merkezi Master Planı çerçevesinde, 200 bin TL’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 57 bin TL’nin de Özel İdare tarafından olmak üzere toplamda 257 bin TL harcanarak bundan sonraki yatırım ve tesis çalışmalarının hazırlanan imar planına göre yapılacağını belirtti.

Murat Dağı Termal Turizm Merkezi Master Planının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanmasının sevindirici olduğunu kaydeden AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, "Valimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu sene sezonu biraz kaçırdık ama Murat Dağı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığından bu sene onay çıktı. Bu onay çok önemli, uzun zamandır takip ettiğimiz bir konuydu. Onay çıkınca biraz rahatladık. Çıkmasaydı bütün emeklerimizin boşa gitmesi gibi bir sonuç olacaktı” dedi.

8 sezondur kayak yapılan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nin potansiyelinin çok gerisinde olduğunu aktaran Vali Ahmet Hamdi Nayir yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Nayir, Murat Dağı’nın cazibeli bir yer haline gelmesiyle birlikte Kütahya kadar çevre illerin de kazanacağının altını çizdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki protokol üyeleri daha sonra Murat Dağı ile Uşak bağlantı yolu, Kirazlı Yaylası ve Gökoluk Yaylası’ndaki bungalov evlerinde incelemelerde bulundu. (EFE)
Kaynak: İHA