Elleri tetikte yakalandılar

Kocaeli Kandıra Cezaevi Yerleşkesi'ndeki cezaevlerinden birinin müdürüne suikast hazırlığında, elleri tetikte yakalanan 6 kişi tutuklandı. Zanlılar, suikast planı yaptıklarını kabul etti ancak hedeflerinde hangi cezaevi müdürünün olduğuna ilişkin bilgi vermedi.

Elleri tetikte yakalandılar
Elleri tetikte yakalandılar
Kocaeli'nde 2 yıl önce F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün evine giderken aracının içinde şehit edildiği Kandıra'da, geçen hafta benzer bir suikast son anda önlendi.

Suç örgütü liderlerinin talimatıyla Kandıra Cezaevi Yerleşkesi'ndeki cezaevlerinden birine saldırı planlandığı istihbaratını alan Kocaeli Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri harekete geçti.

İsmet Aktürk cinayetini çözen ekip, şüphelileri takibe aldı.

Elleri tetikte yakalandılar

LOJMAN GİRİŞİNDE PUSU

Suikast için pusu kuran S.Y., S.Ü., A.K., E.B., S.C. ve O.K. adlı 6 kişi, cezaevi personelinin yaşadığı lojmanların girişinde elleri tetikte beklerken yakalandı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar suçlamayı kabul etti. Tutuklanan 6 kişi, polis kortejinde cezaevine gönderildi.

Suikast girişiminin hangi cezaevinin müdürü veya müdür yardımcısına yönelik olduğu henüz netleşmedi. Sanıklar bu konuda bilgi vermedi. Cezaevi Yerleşkesi'nde 1 ve 2 No'lu F Tipi, 1 ve 2 No'lu T Tipi ve Açık olmak üzere 5 ayrı cezaevi var. Her cezaevinde 1 müdür, 1 müdür yardımcısı görev yapıyor.

Elleri tetikte yakalandılar

ŞEHİT MÜDÜR İSMET AKTÜRK'ÜN EŞİ: 'DEVLET DAHA İYİ KORUMALI'

16 Haziran 2016'da İzmit'te uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden şehit cezaevi müdürü İsmet Aktürk'ün eşi Gülay Aktürk, önlenen suikast girişimini değerlendirdi. Sivas'ta yaşayan Aktürk, kritik görevlerde bulunan kişilerin devlet tarafından daha dikkatli korunması gerektiğini söyledi. Aktürk, şöyle konuştu: 'İki olay arasında bir bağlantı var mı yok mu bilmiyorum. Eşimin öldürülmesini azmettiren Mehmet Taştan şu anda Şırnak Cezaevi'nde. Tetiği çekenler farklı cezaevlerinde. Olaylarda benzerlik var. Umarım sorumlular en ağır cezayı alır.'