CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş Açıklaması

'Kılıçdaroğlu'na yönelebilecek herhangi bir tehdidin, saldırının karşılıksız kalacağını düşünmesinler. Kılıçdaroğlu demir leblebidir, onu yutmaya çalışanlar, midelerine oturacağını bilmelidirler. Hiç kimse altından kalkamayacağı girişimlerde bulunmasın'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Kılıçdaroğlu'na yönelebilecek herhangi bir tehdidin, saldırının karşılıksız kalacağını düşünmesinler. Kılıçdaroğlu demir leblebidir, onu yutmaya çalışanlar, midelerine oturacağını bilmelidirler. Hiç kimse altından kalkamayacağı girişimlerde bulunmasın." dedi.

Yarkadaş, düzenlediği basın toplantısında, "Kasım Ayı Medyaya Yönelik Hak İhlalleri Raporu"nu tamamladıklarını söyledi.

Bu ay da medya ve sanat dünyasında sansürün hız kesmediğini iddia eden Yarkadaş, muhalif sanatçıların Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklerinden mahrum kaldığını savundu.

Yarkadaş, "Kasım ayında 25 gazeteci hakim karşısına çıktı. 5 gazeteci tutuklandı. 38 gazeteciye dava açıldı. 3 gazeteciye para cezası verildi. 2 gazeteci hakkında soruşturma başlatıldı. 8 medya çalışanı gözaltına alındı. 6 gazeteci hapis cezasına çarptırıldı. 5 gazeteci saldırılara maruz kaldı. Gazete Damga yazarı Ali Tarakçı, İstanbul'da silahlı saldırıya uğradı, 7 gazeteci ise tahliye edildi." ifadelerini kullandı.

Barış Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım'ın, "cennet belgelerini" yayınlanan Cumhuriyet gazetesi ve Oda TV ile CHP milletvekilleri Bülent Tezcan, Selin Sayek Böke ve kendisi hakkında tazminat davası açtığını anlattı.

Bir gazetecinin, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, "Rıza Sarraf'ın zorla, baskıyla itirafçı yapıldığı" ve "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ulusal güvenlik meselesi haline geldiğine" ilişkin sözlerinin sorulması üzerine, Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Rıza Sarraf AKP tarafından korunup kollanmasaydı, kalkan içine alınmasaydı, dün gece itiraf ettiği rüşvetleri verdiği kişiler hakkında soruşturmalar yapılsaydı, bugün yaşadığımız bu rezil tablo ile karşı karşıya kalmayacaktık. İktidar, bir rüşvetçinin peşine düşmüş, onu koruma gayretine girmiştir. Bugün AKP kulislerinde o meşhur türkünün çığlıkları yankılanıyor. Bekir Bozdağ mezarlıktan geçerken, korkusunu bastırmak için ıslık çalan kişilere benziyor. AKP kulislerinde 'ötme bülbül ötme' türküsü söyleniyor. AKP üst yönetimi Rıza Sarraf konuşmasın, ötmesin diye gece sabahlara kadar dua ediyor."

CHP'li Yarkadaş, Rıza Sarraf'ın, "eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a 45 milyon avro rüşvet verdim" demesinin iktidar için istifa sebebi olduğunu ileri sürdü.

İktidarın son günlerde büyük bir telaşla ne dediğini bilemez hale geldiğini ileri süren Yarkadaş, "Eğer Türkiye'de ulusal güvenlik sorunu varsa, ulusal güvenlik sorununu yaratan AKP'nin bizzat kendisidir, AKP'nin kendisi ulusal güvenlik sorunu haline gelmiştir." dedi.

- "Kılıçdaroğlu, ne dediğinin ne yaptığının farkındadır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği her şeyin arkasında olduklarını vurgulayan Yarkadaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun gözünde, tehditler yüzünden korku arayanlar boşuna beklemesinler. Kılıçdaroğlu, ne dediğinin ne yaptığının farkındadır. Kılıçdaroğlu'na yönelebilecek herhangi bir tehdidin, saldırının karşılıksız kalacağını düşünmesinler. Kılıçdaroğlu'na yönelik herhangi bir adım atıldığı takdirde neler yapabileceğimizi biz de ortaya koyarız. Sayın Kılıçdaroğlu demir leblebidir, onu yutmaya çalışanlar, midelerine oturacağını bilmelidirler. CHP de demir leblebidir. Hiç kimse altından kalkamayacağı girişimlerde bulunmasın. Bunu iktidara uyarı olarak söylüyorum."

"CHP'nin belgeleri neden açıklamadığının" sorulması üzerine ise Yarkadaş, belgeleri, AK Parti'nin de kurulmasını kabul edecekleri komisyona teslim edeceklerini söyledi. Barış Yarkadaş, "AKP komisyonu kurmazsa, Genel Başkanımızın belgeleri sizinle paylaşacağını düşünüyorum." dedi.

Yarkadaş, bu belgeler komisyona geldiği ya da medyaya dağıtıldığı zaman, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının resen kamu adına soruşturma başlatacağını düşündüğünü ifade etti.

Kaynak: AA