Başkan Bahçeci, Asri Mezarlık İnşaatını İnceledi

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yapımı devam eden asri mezarlık alanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bahçeci, Boztepe ilçe yolunda yapılan asri mezarlık çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Mezarlık inşaatının kısa süre içinde tamamlanacağını, ilk etapta morg, taziye evi ve 400 mezarın hazır olacağını aktaran Bahçeci, şunları kaydetti:

"Yıllar içerisinde ihtiyaca göre büyütülecek projemiz yaklaşık 200 dönüm alan içerisine yerleşmiş durumda. Sonraki etaplarda camimiz diğer tesislerimiz de bölümler halinde yapılacak. Kaybettiğimizde büyük acılar duyduğumuz yakınlarımızın cenaze, defin işlemlerinin ve mezarlık ziyaretlerimizin modern, düzenli ve dini inançlarımıza yakışır biçimde yapılmasını amaçlıyoruz. Mezarlık alanı içinde cami, gasilhane, taziye evi, yönetim binası, çeşmeler ve mermer atölyeleri de bulunacak. Yıl bitmeden hedefimiz ilk etabı bitirip defin işlemlerine başlamak. Önemli bir ihtiyaç olan, herkesin yerinin belli olduğu, bakımlarının düzenli olarak yapıldığı güzel bir asri mezarlığa Kırşehirimiz kavuşmuş olacak."

Kaynak: AA