AK Partili Bostancı'dan 'CHP'nin Belge' İddialarına Cevap

AK Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında paylaştığı belgelere işaret ederek, “İki gündür belgeler paylaşılmıyor. Niçin paylaşılmıyor? Çünkü, amaç spekülasyon yapmak. Dolayısıyla bizim gözümüzde bu girişimin herhangi bir kıymeti yoktur” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı, parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Bostancı, “Çarşamba günü HDP grubu konuya ilişkin bir grup önerisi verdi. Bildiğimiz kadarıyla bugün de CHP bir grup önerisi verecek. CHP grubunda ortaya konulan bir iddia. İspat yeri olarak da yine CHP grubunun gösterildiği bir durum söz konusu. Sayın Kılıçdaroğlu elinde bir belgeyi sallıyor, ‘İşte ispat, işte iddia ve bu çerçevede gereğini yapın’. Peki belgeler nedir? Bunu, basınla paylaştınız mı? Ortada bir durum varsa savcılığa müracaat ettiniz mi? Böyle bir durum da söz konusu değil. Yöntemi, mantığı, tarzı itibarıyla bütünüyle siyasi spekülasyon kastı açığa çıkmış olan bir iddia. Parti gruplarında elde kağıt sallayarak iddiada, ispatta denilip buradan bir siyasi sonuç beklemek kabul edilebilir bir tavır değil. Dolayısıyla bizim dediğimiz şudur, hukuken iddiaların ispat yeri CHP grubu değildir. Zaten sizinle ilgili açılmış bir manevi tazminat davası vardır. Bu, sizin için bir fırsattır. Buyurun, koşa koşa siyasi spekülasyona gitmek yerine tazminat davasının açıldığı mahkemeye gidin. Koşa koşa yetmedi, siz de bir dava açın elinizdeki belgelerle birlikte müracaat edin. İki gündür belgeler paylaşılmıyor. Niçin paylaşılmıyor? Çünkü, amaç spekülasyon yapmak. Dolayısıyla bizim gözümüzde bu girişimin herhangi bir kıymeti yoktur” ifadelerini kullandı.

Bostancı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ahlaki, hukuki, adli bütün bunların da sonuçta tartışılıp konuşulacağı yer, ortada suç, şöyle bir suç oluşuyor sonuçta siz bir iddiada, iftirada bulunuyorsunuz, bunu kim kanıtlayacak? Sizinle ilgili bir dava açılmış, manevi tazminat davası. Onun kanıtlanacağı yer, bu çerçevede adli veya ahlaki her neyse iddianız doğruysa bunun da tespit edileceği yer mahkemedir. Başka bir yer değil. Zaten bir dava açılmış, ortaya konulan iftiralara ilişkin. Bu dava mahkemede görülecek. Elindeki belgelerle bu mahkemede ne iddia ediliyor, bu belgeler doğru mu, yanlış mı, bunların hepsi mahkeme tarafından kayıt altına alınacak.”

CHP’nin Mecliste araştırma komisyonu kurulması önerisine ilişkin soruya Bostancı, “Hiçbir şekilde uygun bakmıyoruz. Dün yapılan şu, belgeler elimizde siz bize güvenin hele bir araştırma grubu komisyonunu oluşturalım. Böyle bir tarz olabilir mi? Nedir belgeler, doğru mu, yanlış mı. Bunların anlamı nedir? Ben de elimde bir kağıt sallarım, bana inanın, komisyon kuralım. Hakkında komisyon kurulan kişi spekülasyonu yapma kastı taşıyor. Biz, biz bunu kabul etmeyiz, böyle bir yöntem olmaz, bu kirli bir yöntemdir. Mesele benim inanıp inanmamam değil veya AK Parti’nin inanıp inanmaması değil, yöntemden bahsediyorum, yöntemin yanlışlığından bahsediyorum. Ne yapayım ben de elime bir kağıt alarak işte iddiası, işte ispatı mı diyeyim? Böyle bir tarz olabilir mi?” karşılığını verdi.

Rıza Sarraf davasına ilişkin soru üzerine Bostancı, “Mahkemelerde o onu dedi, bu bunu dedi.

Bu tür şeyler üzerinden yorum yapmayı doğru bulmam. Mahkeme neticelenir onun üzerine, süreçler ve nihai hüküm üzerine tartışılır. Şu aşamada söyleyeceğim herhangi bir şey yok. Ben mahkemenin neticelenmesine bakarım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA