Yeniköy Kaliteli Suya Kavuşuyor

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde yaklaşık 30 yıldır süren su çilesi son buluyor.

Yeniköy Kaliteli Suya Kavuşuyor
En son 20 yıl önce su hattı yapılan ve sağlıklı olmayan suyu içmek zorunda kalan Yeniköy Halkı, Başkan Özlem Çerçioğlu’nun girişimleriyle artık tertemiz sağlıklı su içecek. Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekiplerince içme suyu isale hattı çalışmaları başladı.

Köye 2,5 kilometre mesafede olan Güdüşlü Köyü’nde yapılan sondaj çalışmasında demir, mangan ve arsenik değeri sıfıra yakın olan su bulundu. Hat döşeme çalışmalar tamamlandığında 2 bin nüfuslu Yeniköy halkı kendilerine 100 yıl yetecek sağlıklı ve temiz suya kavuşmuş olacak. Yeniköy Muhtarı Yalçın Altındiş, ”Su hayattır, Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu sayesinde yakın zamanda tertemiz bir hayat sunulacak” dedi.



Aydın’ın Koçarlı İlçesi Yeniköy Mahallesi’nin 30 yıllık su sorunu çözülüyor. Yaklaşık 20 yıldır köye 12 kilometre mesafedeki Bağarası-Sarıçay mevkiinden gelen suyu kullanan Yeniköy halkı sağlıklarından endişe ediyordu. Yeniköy Mahalle Muhtarı Yalçın Altındiş’in yaşadıkları sıkıntıyı Başkan Özlem Çerçioğlu’na iletmesinin ardından Yeniköy halkı için yeni bir dönemin kapıları açıldı. Başkan Çerçioğlu, hemen talimatı verdi ve gerekli fizibilite çalışmalarının yapılmasını istedi. Muhtar Altındiş’in gösterdiği Güdüşlü mevkiindeki alana sondaj vuruldu ve Yeniköy Halkının en az 100 yıl yetecek demir, mangan ve arsenik değeri sıfıra yakın olan suyu içmesi için sadece sayılı günler kaldı. ASKİ ekipleri 140 pe borularla isale hattı çalışmalarına başladı.

Vatandaşlar, 1 ay gibi kısa bir sürede bitirilecek çalışmalar sonrası sağlıklı su içebilecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Yaklaşık 30 yıldan beri su sorunu yaşayan Yeniköy Mahalle Muhtarı Yalçın Altındiş, en son geçen dönem başkanı tarafından su hattı çalışması yapıldığını söyledi.

Zamanla borularda oluşan patlaklar nedeniyle suyun demir, mangan ve arsenik değerlerinin yükseldiğini ifade eden Altındiş, yıllardır bu yüzden çeşme suyu içmediklerini, para ile su aldıklarını dile getirdi.

Yeniköy Halkının artık sağlıklı ve temiz suya kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirten Yeniköy Mahalle Muhtarı Yalçın Altındiş, “Yaklaşık 30 yıldan beri su sorunumuz vardı. Daha önceki belediye başkanımız Bağarası’ndan su getirmişti ama yaklaşık 30 yıllık önce döşenmişti. Hepimiz artık sağlığımız için tedirginlik içerisindeydik. Mahallemize yaklaşık 12 kilometreden su geldiği için tam ovanın içinden geliyordu. Patlak falan olduğu zaman ova tamamen ekili olduğu için patlak tespiti yapamıyorduk. Suyumuza çamur karışıyordu. Bu konuda Özlem Çerçioğlu başkanımız muhtarları çağırdığı zaman bu konuyu kendisine iletmiştim. Oda bize bu konuda yardımcı olacağını söylemişti. Bir proje başlattı hemen sağ olsun. Ben bir yer gösterdim onlara Güdüşlü Köyü’nde. Sondaj çalışması yaptık. Ve çok başarılı bir şekilde tamamlandı. Çok güzel bir suya sahip olduk. Harika bir su yaklaşık 120-130 metreden çıkıyor ve komple kayanın içinden geliyor su. Başkanımızın bir talimatı ile bize 100 yıl yetecek suya kavuştuk. Su hayattır Başkan Çerçioğlu bize tertemiz bir hayat sundu. Bizleri kırmadığı için köyümüz adına Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu konu bizim için çok önemliydi. Köyde yaşayan insanlar olarak biz suyu dışardan parayla alırdık. Başkan Özlem Çerçioğlu sayesinde inşallah bardaklarımızı artık çeşmelerimizden dolduracağız. Allah ondan razı olsun. Emeği geçen tüm personel ve ekiplere de mahallem adına ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA