Siirt'ten Kısa Kısa

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Naci Özay ile yönetim kurulu üyeleri, Siirt Valisi Ali Fuat Atik'i ziyaret etti.

Ziyarette Atik'e, sendika hakkında bilgi veren Özay, sendikanın diyanet ve vakıf çalışanlarını tek şemsiye altında bütünleştirerek, tüm diyanet çalışanlarına hizmet vermeyi hedeflediğini söyledi.

Vali Atik ise ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirirken, sendika yöneticilerine çalışmalarında başarı diledi.

Özay, Vali Atik’e üzerinde Türk bayrağı işlemeli Siirt tiftik battaniyesi hediye etti.

- Görüntü ve çevre kirliliğine neden olan büfeler kaldırıldı

Siirt'te vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda şehrin estetiğini bozan, görüntü ve çevre kirliliğine neden olan dürüm büfeleri, Zabıta Müdürlüğü ekiplerince kaldırıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, zabıta ekiplerince, Güres Caddesi Siirt Üniversitesi karşısındaki kaldırım üzerinde bulunan seyyar dürüm büfeleri, vatandaşların yoğun şikayetler üzerine, çevre ve görüntü kirliliğine neden oldukları ve insan sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle kaldırılmaya başlandı.

- Tehlike arz eden binalar yıkılıyor

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatı doğrultusunda, vatandaşlardan gelen talep üzerine ilde bulunan harabe evler yıkılıyor.

Siirt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ana kadar 35 metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

İş makinelerinin giremediği dar sokaklarda ise insan gücü kullanılarak yıkım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Talepler doğrultusunda 12 metruk binanın daha yıkım kararının alındığı belirtildi.

Kaynak: AA