Kütahya, Yerli Otomobil Babayiğitleri İçin Hazır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa’nın, yerli otomobil için ’Babayiğitleri’ açıklamasının ardından Kütahya, yerli otomobil projesi için tabip olduğunu bir kez daha yineledi. Kütahya’nın Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, Kütahya’nın yerli otomobil için en cazip noktada olduğunu söyledi. Kütahya’da yapılacak olan yaklaşık 10 milyon metrekare alana kadar çıkabilme potansiyeline sahip Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nin talip olduğunu bir kez daha dile getirildi.

Kütahya, Yerli Otomobil Babayiğitleri İçin Hazır
Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, Kütahya’nın ’Yerli Otomobil için en cazip noktada olduğunu söyledi.

Başkan Karabulut, "Zafer Kalkınma Ajansı’nın yerli otomobili Kütahya’ya getirme gibi bir çalışmaları var. Otomobil sanayi için yer istenirse onlar için ayırabileceğimiz alanımız var. Bizim şuanda 5 milyon arazimiz var ve bunu 10 milyon metrekareye çıkartabiliriz. Burası şuanda Kütahya’nın en büyük yatırım bölgesidir. Bizim alan konusunda sıkıntımız yok yatırımcılar zaten şuanda hazır. Otomotiv sanayinin’de burada yapılacağını ben inanıyorum" diye konuştu.



"Zafer Organize Sanayi Bölgesi İstanbul, Ankara, İstanbul, Bursa gibi aynı uzaklıkta"

Ankara-İzmir Otoyolu’nun Altıntaş’tan geçmesinin ardından, şimdi de İstanbul - Antalya Hızlı Tren projesinde yer alması, Zafer Havalimanınında bölgeye gözle görülür kadar yakın olması bölgeyi cazip haline getiriyor.

Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, " Zafer OSB Kütahya’ya 23 kilometre, Afyon’a 40 kilometre, Uşak’a ise 80 kilometre mesafede bulunuyor.Zafer OSB’nin Ankara’ya 330, İzmir’e 330, Antalya’ya 330 İstanbul’a 360 kilometre mesafede bulunması anlamında en cazip noktadayız. Kütahya Altıntaş Zafer Havalimanı’nın olması, İstanbul - Antalya Hızlı Trenin istasyonun bulunması ve Antalya İzmir Otoyol projesinin hemen yanında yer alması Zafer OSB’nin önemini bir kez daha kanıtlamış oluyor. Açıklanan Baba yiğitleri Kütahya’ya yatırım yapmaları konusunda Kütahya’ya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. (HCA-EFE)
Kaynak: İHA