Bozdoğan'da Yer Fıstığı İçin Tarla Günü Düzenlendi

Bozdoğan İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Tarla Günü Demonstrasyon (görsel anlatım) etkinliği düzenlendi.

Bozdoğan'da Yer Fıstığı İçin Tarla Günü Düzenlendi
Bozdoğan İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tasarruflarında olan pilot bölge olarak seçilen tarlada yer fıstığı yetiştirme çalışmaları kapsamında Tarla Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Bozdoğan İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Soner Altun, amaçlarının Bozdoğan’da yer fıstığı tarımının yaygınlaştırılması olduğunu ifade ederek, “2017 yılına göre birim fiyatlar baz alındığında dönümde yer fıstığında 605 TL iken, patateste birim fiyat 520 TL’dir. Yer fıstığının besin değeri oldukça yüksektir. Yer fıstığı demonstrasyon etkinliği ile ürün münavebesinde birinci yıl 1’inci ürün Patates, 2’inci ürün slajlık mısır, ikinci yılda 1’inci ürün buğday, 2’inci ürün yer fıstığı, üçüncü yılda 1’inci ürün Fiğ, 2’inci ürün yer fıstığı olarak tarlamızdan daha fazla verim alabiliriz” diye konuştu.

Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, ilçe tarım müdürlüğü ile önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, “Ürün yetiştirmede önemli olan Pazar bulmaktır. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür yardımcısı Yılmaz Bozkır ise, “Aydın’da yaklaşık 12 bin dönüm arazide fıstık üretimi yapılıyor. Bunun 10 bin dönümü Çine ilçemizde gerçekleşiyor. Bozdoğan’da bu ürünün yaygınlaşması için çalışmalar yapıyoruz. Önemli olan büyük alanda değil, birim alanda çok ürün almamız gerekir” dedi.

Konuşmaların ardından temsili olarak fıstık kazımı yapıldı.
Kaynak: İHA