AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk Açıklaması

'Çöp depolama tesisi projesi bir an önce başlasın ve artık Bodrum haberlere yanan çöplüğüyle konu olmasın istiyoruz.'

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, partisinin Bodrum i̇lçe teşkilatı binasında düzenlediği basın toplantısında, ilçenin katı artık depolama sorununun çözümü konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Daha önce Mumcular Mahallesi Akdam mevkisinde Muğla Büyükşehir Belediyesi'nce katı atık düzenli depolama sahasının yapımı için başlatılan çalışmaların, antik kalıntılara rastlanması üzerine durdurulduğunu anımsatan Öztürk, "Çözülemeyen, çözümsüz hale gelen bir sorundu. Türkiye'nin dört bir tarafında Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte birçok kentin hem su problemi hem de özellikle çöp depolama tesisleri ile alakalı biz yerel yönetimlere destek olduk, olmaya devam edeceğiz." dedi.

Muğla merkez ile Fethiye, Milas ve Marmaris ilçesinde çöp depolama tesislerine yer temini ve yasal prosedürün hızlandırılmasında yerel yönetimlere destek olup, sorunların çözümünde birlikte hareket ettiklerini anlatan Milletvekili Öztürk, Bodrum içinde aynı şeylerin yapıldığını kaydetti.

Bodrum'a çöp depolama tesisi sorunun çözümünde kendilerinin engel olduğunun öne sürüldüğünü belirten Öztürk, "Tarihin üzerine çöp tesisi yapılmasına izin mi verseydik? Beni suçlayanlar, orada çöp depolama tesisi olacağına mı inanıyorlardı? SİT Kurulunun aldığı kararların arkasında durduk. Oradaki doğa, tarih katliamınına engel olduk." diye konuştu.

Bodrum'da bu sorunun çözümü için yaptıkları çalışmalar neticesinde üç farklı mevkide yer tespit edildiğini, Çamarası Mahallesi'ndeki alanın daha uygun görüldüğü yönünde duyum aldıklarını belirten Öztürk, şunları söyledi:

"Bir an proje başlasın ve artık Bodrum haberlere yanan çöplüğüyle konu olmasın istiyoruz. Bodrum dünyanın bir turizm markası. Bu konunun hem yerel iktidarın hem de bizim problemimiz olduğunu düşünerek el birliği ile yol aldığımızı düşünüyoruz. Kesinlikle siyaseten 'aman belediye burada hizmet yapmasın' mantığı gütmedik. Evet siyaseten rakibiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın partisi ile bizim partimiz siyasi rakip ama Muğla bir tane. Bodrum bir tane. Biz Bodrum'u siyasete alet etmeyecek kadar duyarlı insanlarız."

Belediye başkanının sorumluluğunun belli olduğunu, çöp ve su sorununa belediyenin çözüm bulması gerektiğini söyleyen Öztürk, "Esas yapması gerekenler, yapmayanlar, çıkıp millete mazeret üretiyorlar. Mazeret arkasına sığınan, çaresizliklerini başkalarını suçlayarak hizmet etmeye çalışan belediye başkanları görmek istemiyoruz. Bu arkadaşlar bu işleri beceremiyorlarsa lütfen 2019'da aday olmasınlar." dedi.

Bodrum'da sorumlu olarak kendilerinin gösterildiğini kaydeden Öztürk, şöyle devam etti:

"AK Parti Bodrum'u hiç yönetmedi ki. Biz 2017'de Bodrum'da hala çöp meselesini konuşuyorsak bu beceriksiz yerel yönetimlerin sonucudur. Benim belediye başkanım ruhsat kesmiş gibi betonlaşmadan bizi sorumlu tutuyor. Eğer Bodrum'un yeşili hızla azalıyorsa bunun sorumluları CHP'li belediyelerdir."

Toplantının sonunda AK Parti'nin iktidara gelişinin 15 yılı yaş pasta ile kutlandı.

- Dumanlar çıkmaya devam etti

Bu arada, yaz aylarından itibaren yangınların daha sık çıktığı ve içten içe yanmaya devam eden Yokuşbaşı mevkisindeki katı atık vahşi depolama alanında, bahçe atıklarının gün içerisinde tutuşması ile bir ara yine alevler yükseldi.

Çöplük alanda yığınlar halinde bahçe atıklarının yoğunluk oluşturduğu gözlendi. İtfaiyenin zaman zaman bölgede müdahalede bulunduğu görüldü.
Kaynak: AA